– Det er opp til oss at dette ikke påvirker sesongen

Liverpool er på toppen av tabellen og med i alle cuper – og har nå fått beskjeden om at Jürgen Klopp gir seg etter sesongen.

Liverpool sitter øverst på Premier League-tabellen, er i finalen i ligacupen, åttendedelsfinale i Europa League, og skal møte Norwich i FA-cupens fjerde runde på søndag.

Klubben er i en drømmesituasjon sportslig for det som kan bli en fantastisk vår på banen – men dagens sjokkerende nyheter om at Jürgen Klopp gir seg etter sesongen gjør at en ikke helt vet hvordan ting vil utvikle seg.

Et eksempel vi kommer til å lese mye om i tiden fremover, er da Alex Ferguson sa opp jobben i Manchester United midtveis i 2001/02-sesongen. Da endte de til slutt på tredjeplass etter at ting sluttet å fungere.

Klopp fikk spørsmål om dette ville få en negativ påvirkning på sesongen.

– Jeg skjønner spørsmålet 100 prosent, men det er opp til oss. Jeg har vært i en lignende situasjon med Dortmund. Omstendighetene er helt ulike, men situasjonen er ganske lik, og det kan en ikke nekte på. Det er opp til oss. Etter denne offentliggjøringen kommer jeg til å ha en pressekonferanse og slike ting, og etter det så vil jeg være 100 prosent fokusert på sesongen, sier han til liverpoolfc.com.

Det er varslet pressekonferanse kl. 16.00 norsk tid.

– Det er så mye å spille for

Liverpool har 17 kamper igjen i Premier League denne sesongen, én i ligacupen, minst to og forhåpentligvis fem i Europa League, minst én og forhåpentligvis fem til i FA-cupen.

Dersom alt skulle gå som vi håper, har vi 28 kamper igjen med Klopp på sidelinjen.

– Vi kan komme gjennom det, og i en ideell verden tror jeg vi har 30 kamper eller noe slikt i vente. Det er en full sesong i noen land. Så det er så mye å spille for. Og det er mulig at det vil komme noen tanker fra utsiden som vil forstyrre det vi holder på med, men dette handler bare om oss. Måten vi har vokst sammen på de siste årene er helt eksepsjonelt. Helt eksepsjonelt.

– Jeg har alltid sagt det, og det er fortsatt sant: Ingenting må skje på grunn av meg. Ingen må nå få kampene til å handle om meg, vær så snill og ikke gjør det. Dersom jeg kan spørre om det, så hadde det vært veldig fint. Vi må bare støtte hverandre.

– Jeg vil være her med hele meg, og jeg tror ikke at det er noen som har merket noen forskjell de siste månedene. Dersom de gjorde det, så er det kanskje positive tegn – for da jeg tok avgjørelsen, uansett hvor tøff den var, så var det også en lettelsen. Det var som «ok, der er målstreken for når jeg ikke er her lenger».

– Dersom jeg kunne bli værende, så ville jeg vært veldig lykkelig, men jeg kan bare ikke. Det er det. Jeg har lyst å prestere på høyeste nivå, og vi vil bare la oss forstyrre dersom vi lar det skje som klubb. Jeg håper virkelig at det ikke vil skje, og med dette laget er jeg sikker på at det vil gå fint. Med supporterne er jeg sikker på at det vil gå fint, men verden der ute er større, med sosiale media og alle disse tingene – men jeg synes det er verdt å gjøre det slik vi alltid har gjort det.

– Spillerne er like sjokkert som alle andre

– Spillerne er like sjokkert som alle andre

Spillerne fikk først beskjeden fredag morgen.

Nyheter 26.jan 13:29
– Jeg vil aldri lede en annen klubb i England

– Jeg vil aldri lede en annen klubb i England

For Jürgen Klopp er det heldigvis kun Liverpool FC i England.

Nyheter 26.jan 12:47