– En avgjørelse jeg heller ville ta litt for tidlig enn litt for sent

Jürgen Klopp forklarer nærmere hvorfor nyheten kommer nå.

I dag kom den sjokkerende nyheten om at Jürgen Klopp har sagt opp jobben i Liverpool FC, og at denne sesongen kommer til å bli hans siste som manager for klubben.

Han informerte klubben i november, og i dag kom bekreftelsen.

– I en ideell verden ville jeg ikke sagt noe til noen før sesongen er over, vunnet alt, og så sagt farvel. Men det er ikke mulig. I den verden vi lever i, så kan du ikke holde ting som dette hemmelig. Det er kanskje litt overraskende at vi kunne holde det hemmelig helt til nå, sier han i et større intervju med Liverpoolfc.com.

I tillegg til Klopp, kommer også Peter Krawietz, Pep Lijnders og Vitor Matos til å forlate klubben. Klopp sier at det var noe han ikke kunne holde hemmelig.

– Det er så mange ting som påvirkes av det, og spesielt personlige situasjoner. Folk i støtteapparatet mitt måtte få vite det tidlig, og spesielt måtte klubben få vite det tidlig slik at de kan planlegge. Du kan ikke planlegge for alt, og kan ikke starte med det skikkelig. Det er mye du kan gjøre med å vite det og ikke offentliggjøre ting, men de avgjørende tingene får du ikke gjort. Det betyr at klubben trenger tid, sier han videre.

Heller litt for tidlig enn litt for sent

Manageren ga seg etter sju år i Mainz, og sju år i Borussia Dortmund. Liverpool-jobben er den han har sittet lengst i. Han forteller at det var en avgjørelse han heller ville ta litt for tidlig enn litt for sent.

– Med årene har rollen min blitt en ganske fremtredende. Det var ikke intensjonen, men det skjedde. Det var mange øyeblikk der jeg håpet at jeg ikke skulle måtte forlate en klubb igjen, og dette er tredje gang jeg må gjøre noe slikt, og det er ikke noe jeg egentlig vil. Men når alt kommer til alt er det noe jeg er skikkelig overbevist om, så er det at dersom du må ta en slik avgjørelse, så er det bedre at du tar den litt for tidlig enn litt for sent, sier han.

– Litt for sent ville vært det verste som kunne skjedd. Om vi kom til neste sesong i september, og jeg innså «herregud, nå er det over, jeg kan ikke gjøre det lenger» og vi midt i en sesong.

– Klubben, med alt vi har bygget over de siste årene, er et strålende grunnlag og base for fremtiden, og det eneste som kunne forstyrre det nå er at du ikke kan ta de riktige avgjørelsene fordi tiden renner ut. Det var veldig viktig for meg, at jeg kunne informere alle så snart som mulig.

Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Han har gjort seg fortjent til å slappe av nå

Når Jürgen Klopp sier at han føler tiden er inne for å dra, så er det sannsynligvis det. Trist og vemodig? Ja. Men først og fremst forståelig - og helt i orden.

Kommentar 26.jan 13:51
Schmadtke forlater klubben etter januarvinduet

Schmadtke forlater klubben etter januarvinduet

Liverpool bekrefter at Schmadtke er ferdig i klubben etter at januarvinduet stenges.

Nyheter 26.jan 13:25