– Jeg vil aldri lede en annen klubb i England

For Jürgen Klopp er det heldigvis kun Liverpool FC i England.

Etter dagens sjokkerende nyheter fra Liverpool om at Jürgen Klopp har sagt opp jobben sin som manager etter sesongen, kunne en tidlig lese spekulasjoner fra Manchester United-supportere om at han kunne være aktuell for dem.

Det er i alle fall noe en kan avfeie med en eneste gang:

– Dersom du stiller meg spørsmålet «vil du jobbe som manager igjen noen gang», så vil jeg nå si nei, men jeg vet åpenbart ikke hvordan det vil føles, for jeg har aldri hatt den situasjonen.

– Det jeg definitivt vet, er at jeg aldri vil lede noen annen klubb i England enn Liverpool. Det er 100 prosent sikkert. Det er ikke mulig. Kjærligheten min for denne klubben og respekten for folkene her er for stor. Jeg kunne ikke tenkt på det i et sekund, for det er ingen sjanse, sier han.

Klopp snakker videre om hvorfor det kun er Liverpool for ham.

– Dette er en del av livet mitt, og vi er en del av familien. Vi føler oss hjemme her. Det er ingen sjanse for at det vil skje – men resten, om jeg vil jobbe igjen? Selvsagt, jeg kjenner meg selv og kan ikke bare sitte rundt. Jeg vil finne noe annet å gjøre.

Vil ha et friår

Han kommer til å ta et friår.

– Jeg vil ikke være manager for en klubb eller et landslag på minst et år, det er ikke mulig. Jeg kan ikke gjøre det, og jeg har ikke lyst. Det er alt. Det er en så merkelig situasjon, fordi jeg må forklare at jeg ikke har energien lenger, men nå sitter jeg her med energi og er så oppspilt på grunn av alt som skjer her. Men på grunn av forholdet vi har, så er det ting jeg må tenke på.

– Ingen vil sparke meg, så jeg må ta avgjørelsen selv, og ansvaret jeg har ofr alt her sier meg at jeg ikke er den rette for fremtiden, og da må jeg si det. Uansett hvor mye jeg skulle ønske at jeg var det. Det er det jeg gjør her, og det er veldig rart.

– Jeg gleder meg til å være der på Norwich-kampen, det gjør jeg, og jeg ser frem til Norwich-kampen, og at vi skal spille den på hjemmebane. Så spiller vi hjemme mot Chelsea. På et tidspunkt kommer den nye tribunen til å være helt full. Det er er så mange fine ting som har skjedd her siden jeg kom. Det er bare utrolig, og jeg elsker det. Jeg vil følge det, være del av det, støtte det, men ikke sitte med hovedansvaret.

Ser mållinjen

Klopp er klar på at han kommer til å være «all in» resten av sesongen.

– Jeg vil være her med hele meg, og jeg tror ikke at det er noen som har merket noen forskjell de siste månedene. Dersom de gjorde det, så er det kanskje positive tegn – for da jeg tok avgjørelsen, uansett hvor tøff den var, så var det også en lettelsen. Det var som «ok, der er målstreken for når jeg ikke er her lenger», sier han.

– Dersom jeg kunne bli værende, så ville jeg vært veldig lykkelig, men jeg kan bare ikke. Det er det. Jeg har lyst å prestere på høyeste nivå, og vi vil bare la oss forstyrre dersom vi lar det skje som klubb. Jeg håper virkelig at det ikke vil skje, og med dette laget er jeg sikker på at det vil gå fint. Med supporterne er jeg sikker på at det vil gå fint, men verden der ute er større, med sosiale media og alle disse tingene – men jeg synes det er verdt å gjøre det slik vi alltid har gjort det.