Klopp med klar tale om Jotas innflytelse: – Han har en spillforståelse på et annet nivå

Portugiseren har vært i fyr og flamme i Mohamed Salahs fravær. På søndag møter han en av sine favorittmotstandere.

Diogo Jotas Liverpool-karriere har vært en haug med opp- og nedturer, men i skrivende stund er portugiseren inne i sin beste form i den røde drakten.

Etter skadeoppholdet på senhøsten i fjor, kom han kjapt tilbake med scoring mot Burnley på Boxing Day. Siden har han ikke sett seg tilbake.

I kampene mot Newcastle og Arsenal (begge som innbyttere også) leverte han målgivende pasninger, før målene også begynte å renne inn i 2024. Totalt står han med åtte målpoeng på 427 minutter etter comebacket i desember.

På fredagens pressekonferanse hyllet Jürgen Klopp målpoeng-garantisten.

– Han er en komplett pakke. Han vet det, alle vet det, men han har vært skadet på feile tidspunkter. Diogo får smeller i hver eneste kamp. Dersom jeg går gjennom listen av medisinske rapporter, så er han i hver eneste en. Han er ikke skadet, men det er alltid noen blåmerker og smeller etter hver kamp. Han får alltid røff behandling, sa tyskeren.

BOXING DAY: Diogo Jota har ikke sett seg tilbake etter overtidsscoringen mot Burnley i slutten av desember.

BOXING DAY: Diogo Jota har ikke sett seg tilbake etter overtidsscoringen mot Burnley i slutten av desember.

Møter favorittmotstanderen

På søndag møter 27-åringen sin favorittmotstander, ifølge Transfermarkt. Portugiseren står nemlig med åtte mål og to målgivende mot Arsenal, flere enn mot noen andre motstandere. Da er det kanskje helt perfekt at han er i sin kanskje beste form i Liverpool-drakten.

– Alt ser enkelt ut for ham, og han er en ekstremt smart fotballspiller. Da må vi nesten se mot Portugal, for de skaper slike spillere veldig ofte. Mengden spillere de leverer til fotballverden sammenlignet med hvor få mennesker som kommer derfra er galskap. Og spesielt typen spillere de er. Veldig spesielt. De har en spillforståelse på et annet nivå.

Se målene da Jota sendte Liverpool til ligacupfinale for to år siden:

På Liverpool-radaren

Mange ble kanskje litt overrasket da Liverpool valgte å betale nærmere £40 millioner for Diogo Jota tilbake i 2020. Da hadde han spilt tre sesonger i Wolverhampton, men uten av målpoengene kom jevnlig fra portugiserens side.

Heldigvis visste Jürgen Klopp og Pep Lijnders best da det kom til den overgangen.

– Jeg har vært svært begeistret for potensialet hans helt siden jeg så ham i Wolves. Han kan spille i alle tre posisjonene fremme hos oss, og det hjelper selvfølgelig når Mo (Salah) ikke er her.

Det ble nevnt kjapt tidligere, men det er ingen tvil om at 27-åringen er en av Liverpools aller fremste formspillere for øyeblikket. Det vil derfor ikke være spesielt overraskende om han igjen leverer mot Mikel Artetas menn.

– Når du er spiss, må du utnytte det når du er i form! Du må surfe på bølgen, og plusse på noen mål. Målet han scoret mot Chelsea var åpningsmålet, og det var helt utrolig. Slike ting skjer når du er full av selvtillit. Han klarte det, leverte på fantastisk vis og tok den kampen i vår retning, avsluttet Klopp.

Arsenal - Liverpool sparkes i gang kl. 17.30 søndag. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Så mye tjente Liverpool på fjorårets svake Premier League-sesong

Så mye tjente Liverpool på fjorårets svake Premier League-sesong

De røde kan le hele veien til banken, selv om det ikke ble Champions League-kvalifisering.

Nyheter Fre. 02.02. 20:04
Nunez, Tsimikas og Thiago trente med laget

Bilder fra AXA:Flere gode nyheter fra treningsfeltet – Darwin trente!

Liverpools spydspiss ser ut til å rekke søndagens kamp mot Arsenal. Se bilder fra økten her.

Nyheter Fre. 02.02. 18:32