– Dagen før de tok over hadde jeg allerede begynt å lure på hva i all verden som foregikk

Liverpools tidligere administrerende direktør Rick Parry har forklart hvordan han visste at det kom til å gå galt under Liverpools tidligere eiere.

Det holdt som kjent på å gå skikkelig galt med Liverpool FC under deres tidligere eiere Tom Hicks og George Gillett. Før John Henry og Fenway Sports Group kom på banen var det fryktelig nære at et Liverpool med store økonomiske problemer ble satt i administrasjon.

Tidligere Liverpool-direktør Rick Parry har berømmet klubbens nåværende eiere FSG for å holde seg til prinsippene sine og innrømmer at han var overrasket over at de røde oppnådde noen suksess i det hele tatt under Tom Hicks og George Gillett sitt «latterlige» styre.

BERØMMER FSG: Rick PArry synes FSG har gjort en strålende jobb med å rydde opp i Liverpool.

BERØMMER FSG: Rick PArry synes FSG har gjort en strålende jobb med å rydde opp i Liverpool.

FSG er gode eiere

Liverpool er nok en gang i toppen og kjemper om Premier League-tittelen denne sesongen, etter å ha vært den eneste klubben som har truet Manchester Citys dominans de siste årene.

Noe av nøkkelen til det mener Parry har vært forholdet mellom FSG og Jürgen Klopp. Under Klopp har de røde vunnet alt som kan vinnes, men spesielt ligatittelen i 2019/20-sesongen var barrierebrytende.

– Jeg synes Liverpool har gjort det strålende under FSG og Jürgen Klopp, sa Parry på William Hills podcast, Up Front with Simon Jordan.  

– Champions League-seieren var fantastisk, og jeg tror eierne har oppnådd suksess med en bærekraftig modell. De ønsker ikke å tape penger, men de er ikke her for å tjene penger, de er her for å bygge langsiktig verdi. De er med for å vinne, og jeg synes de er veldig gode eiere.

Suksessen har blitt oppnådd til tross for at Liverpool ikke er i stand til å matche de andre Premier League klubbene økonomisk.

Parry synes også at eierne har vært modige ved å holde seg til prinsippene sine selv om Liverpool-fansen ofte har klaget på manglende investering.  

– Fansen klager på FSG fordi de ønsker å konkurrere med Manchester City og klubbene som eies av stater, men eierne har hatt tålmodighet og mot til å si at det må ta lengre tid.

GODT EKTESKAP: Jürgen Klopp og FSG har vunnet alt som kan vinnes sammen.

GODT EKTESKAP: Jürgen Klopp og FSG har vunnet alt som kan vinnes sammen.

Uventet Liverpool-suksess

FSG erstattet Hicks og Gillett i oktober 2010 etter at duoens eierskap endte katastrofalt med måneder med innbyrdes kamp, som tok klubben til randen av administrasjon.

Til tross for duoens kontroversielle eierskap etter å ha overtatt i februar 2007, nådde Liverpool Champions League-finalen den sesongen, og i 2008/09-sesongen kjempet de om ligatittelen med Manchester United hele veien inn.

Parry, som for tiden er styreleder i EFL, mener det var en overraskelse gitt kaoset bak kulissene.

– Hvordan Liverpool noen gang oppnådde noe under Hicks og Gillett er et av livets store mysterier.

– Dagen før de tok over hadde jeg allerede begynt å lure på hva i all verden som foregikk.

UVENTET: Liverpool kom seg overaskende nok til Champions League finalen i 2007 hvor de måtte gi tapt mot AC Milan.

UVENTET: Liverpool kom seg overaskende nok til Champions League finalen i 2007 hvor de måtte gi tapt mot AC Milan.

Visste at de ikke passet Liverpool

Rick Parry sier at han raskt merket at de ikke passet inn i Liverpool og at planene om overtagelsen ble gjort for raskt.

– Vi hadde kjent George Gillett ganske lenge, han var veldig sympatisk og ga oss fritt styre. Han hentet inn Tom Hicks bokstavelig talt en uke før overtakelsen. Vi kjente egentlig ikke Tom, men de hadde gjort forretninger sammen før.

– De var 50/50 i eierskapet, som gjorde det umulig hvis de var uenige, noe som var latterlig. Avtalen ble forhastet og de hadde lagt planen sin altfor raskt. I ettertid var det latterlig, men vi visste ikke innholdet i avtalen deres på det tidspunktet, og det ble kilden til mange utfordringer.

Parry avslørte at det allerede på pressekonferansen, hvor de skulle annonsere overtagelsen, oppstod uenigheter mellom de to nye eierne.

– Vi bestemte oss for at George skulle snakke først, men Tom hoppet inn og sa: «Jeg vil snakke først, ellers får jeg ikke inn et ord».

– På det tidspunktet visste jeg allerede at de ikke passet Liverpool. Du vet at når dine første instinkter er negative, er de som regel korrekte.

Broren til Gravenberch snakker om landslagskonflikten

Broren til Gravenberch snakker om landslagskonflikten

Ryan Gravenberch sin bror, Danzell, har snakket ut om brorens konflikt med Nederland sitt landslag.

Liverpool har det beste forsvaret i ligaen så langt

Liverpool har det beste forsvaret i ligaen så langt

Liverpool har det delt beste forsvaret i Premier League sammen med Arsenal etter de første tolv rundene av årets sesong.