Liverpool har det beste forsvaret i ligaen så langt

Liverpool har det delt beste forsvaret i Premier League sammen med Arsenal etter de første tolv rundene av årets sesong.

Det har ofte blitt stilt spørsmål rundt hvor gode Liverpool er defensivt, og forrige sesong virket det som at de ikke klarte å stoppe målene fra å renne inn uansett motstand. Selv med en meget god Alisson Becker mellom stengene slet Liverpool defensivt. 

Men denne sesongen har de åpnet langt bedre i forsvar. Jürgen Klopps gutter har bare sluppet inn ti mål på de første tolv serierundene, noe bare Mikel Arteta sitt Arsenal kan matche i Premier League.

Bak dem følger Manchester City som har måttet hente ballen ut av eget nett tolv ganger, før Newcastle og Tottenham er på plassene bak med henholdsvis 13 og 15 innslupne mål.

Det som kanskje gjør det enda mer imponerende at Liverpool har klart seg såpass bra defensivt, er at de har spilt med minst en mann mindre i tre av kampene denne sesongen.

De har faktisk scoret flere ganger enn de har sluppet inn etter at de har fått en spiller utvist. De scoret 3-1-målet mot Bournemouth etter at Alexis Mac Allister ble sendt av banen, og Darwin Nunez scoret to ganger mot Newcastle etter at Virgil van Dijk fikk marsjordre.

I Tottenham-kampen slapp de inn to mål og scoret ett etter Curtis Jones og Diogo Jota sine røde kort, men Tottenham sitt andre mål kom ikke før etter Liverpool hadde vært to mann mindre i over 20 minutter.

Solide hjemme

Den gode defensive statistikken er sterkt hjulpet av et meget solid forsvar på hjemmebane. På Anfield har de røde bare sluppet inn to mål på seks kamper og til gjengjeld scoret 17 ganger.

På hjemmebane har det blitt seks seiere av seks mulige, og de røde har holdt nullen fire ganger og sett solide ut hele sesongen.

På bortebane har det gått adskillig tråere med åtte innslupne mål på de seks bortekampene så langt. Merseysiderne har faktisk fortsatt til gode å holde nullen på bortebane i ligaen denne sesongen.

STORSPILLER: Alisson har fortsatt storspillet fra i fjor og er viser igjen hvorfor han av mange blir sett på som ligaens beste keeper.

STORSPILLER: Alisson har fortsatt storspillet fra i fjor og er viser igjen hvorfor han av mange blir sett på som ligaens beste keeper.

Alisson i storslag

Én av de største bidragsyterne til at Liverpool har vært gode defensivt denne sesongen er Alisson Becker.

Alisson har opprettholdt storspillet vi har blitt vandt med fra sisteskansen siden han kom fra Roma i 2018. Ifølge statistikk fra Fotmob, topper brasilianeren statistikken i Premier League for redningsprosent, hvor han har reddet hele 80 prosent av skuddene han har fått mot seg så langt.

Til sammenligning har hans brasilianske målvakt konkurrent Ederson bare en redningsprosent på 63 prosent. Ederson har sluppet inn elleve mål på 30 skudd, mens Alisson har sluppet inn ti mål på 50 skudd.

De to brasilianske landslagskeeperne møtes til dyst etter landslagspausen når Liverpool drar på besøk til Etihad for å møte Manchester City. 

Vurderer ti minutters utvisninger i fotball

Vurderer ti minutters utvisninger i fotball

Spillere som ikke oppfører seg er et tema og en prioritert sak for The International FA Board (IFAB) før deres neste møte.

Nyheter Ons. 15.11. 12:27
– Forrige sesong var den tøffeste i min karriere

– Forrige sesong var den tøffeste i min karriere

Diogo Jota er for alvor tilbake – og scorer i annenhver kamp.

Nyheter Ons. 15.11. 10:24