– Hvem bryr seg hvis de bare kaster noen navn ut i løse lufta?

Liverpool-supporter og Tottenham-manager Ange Postecoglou kommenterte «ryktene» om at han er aktuell som Jürgen Klopps etterfølger.

Tottenham-Ange Postecoglou har innrømmet at han vokste opp som Liverpool-supporter og hadde plakater av de røde på gutterommet. Om det er de «rapportene» Independent viser til når de skriver at australieren har blitt lansert som en mulig etterfølger til Jürgen Klopp vet vi ikke, men det ble uansett tema da Postecoglou møtte pressen fredag. Der fikk han spørsmål om det å bli linket til Liverpool var som et kompliment å betrakte. 

– Det kommer an på. Hvem bryr seg hvis det er folk som bare kaster noen navn ut i løse lufta? 

– Så det har ingenting å bety, men forhåpentligvis vil folk anerkjenne det på en eller annen måte dersom jeg gjør en god jobb. Men rykter er ikke av interesse for meg, sier australieren. 

Mannen som kom til Tottenham i sommer og har ledet laget til en foreløpig fjerdeplass på Premier League-tabellen var fredag klar på at han på ingen måte føler seg klar til å forlate London-klubben. 

– Er jeg på en liste noe sted? Jeg vil uansett ikke snakke om det, for det er ikke noe jeg tenker et eneste sekund på akkurat nå. Jeg har akkurat begynt her i Tottenham - jeg har bare vært her i syv måneder, sier han.

Aldri trygt for managere

Den tidligere Celtic-manageren har blitt en populær figur også for supportere av andre lag enn Tottenham, og han samlet klubben og supporterne på en imponerende måte etter en turbulent fjorårssesong og en sommer der kaptein og toppscorer Harry Kane forsvant. 

At han blir nevnt i forbindelse med Liverpool er kanskje ingen overraskelse, ettersom han har blitt omtalt som en motivator på lik linje med Klopp. Men fredag måtte han le da spørsmålene kom opp. 

– Det er morsomt når vi snakker om managere. Går det dårlig, blir det snakk om vi kommer til å forsvinne. Men det blir det når det går bra også. I realiteten kan vi ikke styre så mye av det selv, sier han. 

– Jeg er ikke særlig bekymret for akkurat det. Jeg har 26 år bak meg som manager, og det er ganske tydelig hva jeg prøver å få til, legger han til. 

Postecoglou sier til slutt at fokuset er å avslutte sesongen godt med Tottenham og kvalifisere seg til Champions League. 

– Vi har langt igjen før vi spiller den fotballen vi ønsker, og har laget og troppen vi ønsker. Vi har hatt to positive overgangsvinduer og en god sesong til nå, men mye gjenstår. 

Tottenham spiller hjemmekamp mot Wolves på lørdag. De er nummer fire på tabellen, syv poeng bak Liverpool. Postecoglou og co slo Klopps Liverpool i høst, men forhåpentligvis vil de røde få sin revansje på Anfield i mai.

Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Hva skjer om det ikke blir Alonso nå?

Trenerjakten kan bli en skuffelse på Bellingham-nivå.

Kommentar 14.feb 21:31
Alonsos Leverkusen-system: Vil det passe i Liverpool?

– Samtidig som de står så høyt, blir de ikke kontret på. De har ikke sluppet inn et eneste mål på kontring

Xabi Alonso har dominert Bundesliga med sin spennende taktikk. Spørsmålet er om det vil passe Liverpool-spillerne dersom spanjolen skulle bli Jürgen Klopps etterfølger?

Innsikt 13.feb 11:37