– Jeg hørte ingen slik kritikk av Liverpool

Chelsea-manageren er nå den nest største favoritten til å miste jobben hos de engelske bookmakerne.

Det er kun Roy Hodgson i Crystal Palace som gir lavere odds som neste manager som mister jobben enn Mauricio Pochettino i Chelsea.

Blåtrøyene fra London har nå tapt to kamper på rad, 4-1 mot Liverpool og 4-2 mot Wolverhampton, og i kveld spiller de omkamp borte mot Aston Villa i fjerde runde av FA-cupen.

– Det handler om å bygge et lag. Det er som å bygge et hus. Du må være sikker i alle stegne du tar, og vi bygger fra null. Det vil alltid ta tid. Se på prosjektene i Manchester City og Liverpool. Det har alltid handlet om tid, og med veldig klart lederskap fra slike som Pep Guardiola og Jürgen Klopp. Det er så tydelig fra de klubbene at du bygger disse prosjektene, sier argentineren til The Guardian før kveldens kamp

– Vi trenger tid, og folk forstår hvorfor vi trenger tid, sier han videre.

– Hørte ingen slik kritikk av Liverpool

Pochettino hadde også noen uttalelser han har blitt latterliggjort for på sosiale media, der han trakk frem Liverpools tap mot Arsenal, og hvorfor det hadde vært så lite kritikk rundt Klopps lag i etterkant av det.

– Da vi tapte mot Liverpool, var det et enormt, stort nederlag – «åh se på Chelsea hvor ille det er». Da Liverpool tapte mot Arsenal, så hørte jeg ikke noe slikt, men det var et lignende resultat som da vi møtte Liverpool, sier han.

Supportere var raske med å påpeke at dette var Liverpools andre tap siden september, og andre tap i ligaen hele sesongen, der Chelsea til sammenligning har to tap på fem kamper. Det er 20 poeng som skiller lagene.

Ifølge Daily Mail vil det koste Chelsea dyrt dersom de sparker Pochettino nå, og dersom han skal sparkes før sesongen er omme vil de være i fare for å bryte Premier Leagues Financial Fair Play-regler ved å betale ut manageren og hele støtteapparatet hans. 

Liverpool skal møte Chelsea i ligacupfinalen på Wembley 25. februar.

Pochettinos uttalelser er også tema i «Liverpool.no: Pausepraten»:

Kamp på fire fronter kan gi brutal terminliste

Kamp på fire fronter kan gi brutal terminliste

Det er godt det ikke er omkamper i FA-cupen fra og med den femte runden...

Alle tapene denne sesongen har en fellesnevner

Alle tapene denne sesongen har en fellesnevner

Darwin Nunez skaper ikke bare kaos - han er også nærmest en garantist for å unngå tap.