– Jeg kan håndtere nivået til Liverpool, men Virgil og Konate er ikke smågutter

Sepp van den Berg ble matchvinner for nedrykkstruede Mainz i helgen. Har nederlenderen er fremtid på Anfield?

Sepp van den Berg er kanskje i ferd med å ha det mest vellykkede utlånet fra Liverpool denne sesongen. Etter et januarvindu med Calvin Ramsay, Fabio Carvalho, Nathan Phillips og Rhys Williams tilbakekalt, har nederlenderens posisjon i Mainz bare forsterket seg.

I helgen fikk det nedrykkstruede laget besøk av Augsburg på hjemmebane. Da ble 22-åringen matchvinner for de rødkledde. I forkant av kampen deltok han på et intervju med nederlandske Voetball for å snakke om denne sesongen og fremtiden.

– De siste tre og et halvt årene har jeg alltid vært et annet sted. Så langt har det fungert godt, for jeg har spilt mye hvert år. Det går ikke like bra med laget, men som lånespiller ønsker jeg også å spille også. Det gjør jeg nå, og det er jeg veldig fornøyd med, starter midtstopperen.

– Det er godt mulig at Liverpool ønsker at jeg skal bli (til sommeren). Hvis jeg ser at spilletiden vil bli begrenset, må jeg kanskje ta valget om å dra. Det viktigste for meg er å være på banen.

Med Joel Matip på utgående kontrakt og Joe Gomez ute på backene kan det åpne seg en mulighet for nederlenderen under en ny trener til sommeren. 22-åringen har i alle fall ikke gjort seg bort på et ganske middelmådig Mainz-lag.

Se målet til van den Berg:

– Tidligere har jeg vært langt unna plassen ved siden av Virgil (van Dijk), men vi får se hva som skjer. Jeg mener det går veldig bra for øyeblikket. Jeg kan håndtere nivået til Liverpool, men å bli en starter er noe annet. Virgil og Konate er ikke smågutter, så det vil bli vanskelig.

Vurderer fremtiden

Etter utlån til Preston, Schalke og nå Mainz siden overgangen til Anfield i 2019, har unggutten blitt en mye mer erfaren midtstopper. Hvis det ikke blir Liverpool neste sesong, har han ingen planer om å returnere til hjemlandet.

– Utlandet er bedre. Nivået er høyere. Jeg vil ikke snakke ned Eredivisie, og PSV gjør det bra, men på et grunnleggende nivå er Tyskland bedre. Alle unge gutter ønsker å spille mot Bayern München, Leverkusen og RB Leipzig. Til og med Köln er en klubb med en stor stadion og mange supportere.

– Ajax, PSV, Feyenoord og AZ Alkmaar er store klubber, men utlandet er mer tiltrekkende. Det er derfor synd at landslagssjefen (Ronald Koeman) ser mer nederlandsk fotball. Forhåpentligvis får jeg sjansen av ham en dag.

Etter en solid sesong så langt hos Mainz, vil nok både Liverpool og van den Berg profittere på et salg, om de røde ikke ønsker å beholde ham. 22-åringen holder alle kortene åpen.

– Kjæresten min er i Barcelona, og der er det varmt! Noen ganger må du også se på livet utenfor fotballen. Været her (i Mainz) gjør meg ikke akkurat lykkelig, men det blir et vanskelig valg uansett. Jeg må se hva som ligger på bordet til sommeren, avsluttet nederlenderen.

– Jeg tror alle klubber vil vurdere Roberto

– Jeg tror alle klubber vil vurdere Roberto

Tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana blir ikke overrasket dersom gamleklubben vurderer hans nåværende manager som Jürgen Klopps etterfølger.

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Det er duket for ligacupfinaleuke, men skader på sentrale spillere legger en demper på forventningene.