Liverpool-spilleren er i bunnstriden for andre sesong på rad. Nå har manageren fått sparken

Sepp van den Berg kan gå mot sitt andre strake nedrykk, men stopperen høster skryt for sine prestasjoner for Mainz, som nå står uten manager.

I fjor ble det nedrykk med Schalke, og i år ser det ut til å gå samme vei på utlån i Mainz for Sepp van den Berg, som for andre sesong på rad er sendt på lån fra Liverpool til en klubb i Bundesliga. 22-åringen har tilsynelatende styrket sine aksjer i løpet av de to oppholdene, men for klubbenes del har det gått skeis. 

Nå har Mainz bestemt seg for å sparke manager Jan Siewert - til tross for at han skrev under på en kontraktsforlengelse så sent i desember. 

Kanskje hadde klubben da et håp om at den vonde rekken med resultater skulle snu etter brukbar form mot slutten av 2023. Men i stedet ha det bare blitt to poeng på fem kamper, og Mainz-styret så seg nødt til å ta grep i håp om å redde plassen. 

Det blir ikke lett for van den Berg og hans lagkamerater, blant andre norske Andreas Hanche-Olsen. De ligger nest sist på tabellen med fattige tolv poeng fra 21 kamper. Det er bare fire poeng opp til Köln på kvalikplass, men ni poeng opp til Union Berlin på trygg grunn. 

Van den Berg sørget for en sterk poengdeling mot Dortmund tidligere i sesongen:

Kan få sjansen neste sesong? 

I helgen tapte Mainz 3-1 borte mot topplaget Stuttgart, og van den Berg spilte som vanlig hele kampen. Som oftest er han til venstre av de tre midtstopperne i en fembackslinje. 

22-åringen har imponert til tross for Mainz sine svake resultater. Klubben har gjort det brukbart defensivt med 35 baklengsmål. Det er heller foran mål det skorter - Jürgen Klopps tidligere klubb står bare med 16 scoringer på 21 kamper. 

– Nå har han spilt to sesonger i en av de store ligaene i Europa, og han har ikke gjort seg bort i det hele tatt. Han har tatt store steg, sier Bundesliga-kommentator Dan O'Hagan i et intervju med This Is Anfield

Han mener van den Berg har gjort seg fortjent til en mulighet for Liverpool neste sesong, men at Mainz kan bli fristet til å hente nederlenderen permanent dersom de holder plassen. 

– Han har utviklet seg så mye denne sesongen at det er verdt å ta sjansen for Liverpool. I tillegg til de to sesongene i Bundesliga har han også erfaring fra Eredivisie, sier O'Hagan. 

Van den Berg har spilt fire kamper for Liverpools førstelag, og er nå oppe i 29 kamper totalt i Bundesliga. 

Forklarer hvorfor Diaz’ mål ble stående

Forklarer hvorfor Diaz’ mål ble stående

Alexis Mac Allister sparket Aaron Ramsey i leggen, men dommeren lot Liverpool avslutte angrepet.

Nyheter Man. 12.02. 23:03
Beck med ny og avgjørende assist

Beck med ny og avgjørende assist

Owen Beck fortsetter å levere varene på utlån. Slik gikk det med Liverpools utlånte i helgen.

Nyheter Man. 12.02. 11:55