– Jeg kommer til å snakke mye om denne kampen fra nå av. Dette var deres «Barcelona»

Jürgen Klopp hadde lovet å slutte bruke Barcelona-kampen som eksempel. Det holdt frem til i dag.

Liverpools kanskje aller største kamp på Anfield under Jürgen Klopp, var comebacket mot Barcelona i 2019. Den gang var Roberto Firmino og Mohamed Salah ute med skader, og Liverpool hadde et helt umulig utgangspunkt etter å ha tapt 0-3 på Camp Nou i en kamp der de egentlig hadde spilt ganske bra.

Det er snart fire år siden den kampen, og det var tydelig at Klopp hadde brukt den ofte når han har snakket med laget sitt. Så ofte at han lovet å slutte med det for noen måneder siden.

– Jeg kommer til å nevne denne kampen noen ganger fra nå av. Jeg sa til laget mitt for noen måneder siden at jeg lovet å aldri mer bruke Barcelona-kampen som eksempel. I kveld brøt jeg løftet mitt, sier Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Liverpool måtte klare seg uten 11 (!) førstelagsspillere i kveldens kamp. Likevel fikk de jobben gjort etter en fenomenal andreomgang.

– Dette er et eksempel, og dette er deres Barcelona. Det ville vært nok av grunner til å gi opp, men jeg så en super gruppe som storspilte. Dersom du ikke begrenser deg selv med negative tanker, så kan du fly, sier manageren videre.

Fyrverkeri og nydelige mål

Liverpool var ikke like gode i førsteomgangen. Det var nok av sjanser, men bare Luton som satte sin og gikk til pause med ledelse.

– Jeg ba guttene om å slette førsteomgangen. Jeg spurte dem: «liker dere denne kampen?». Det var lagt et godt grunnlag, så vi bare guttene om å være mer avslappet. Etter det var de virkelig kvikke, sier han.

– Vi måtte være roligere i de avgjørende øyeblikkene, så kom det fyrverkeri og nydelige mål. Etter det kom ungguttene inn og gjorde en strålende jobb. Det er kult å se hvordan kulturen smitter over på neste generasjon.

Når det kom til skadesituasjonen ellers var det lite å melde. Kanskje kommer det en større oppdatering på fredag, når Klopp igjen skal møte pressen foran ligacupfinalen på søndag.

– Situasjonen er ikke bra, det er helt klart. Vi vet ikke en gang om de som spilte her kan spille igjen. Vi vet ikke, og tar det dag for dag. Men som jeg har sagt tidligere, så lenge vi har 11 spillere vil vi gå for det, sier Klopp.