– Det var min feil da Gakpo manglet litt selvtillit

Cody Gakpo scoret sitt tiende mål for sesongen mot Brentford, og med skaden til Diogo Jota går det mot mer spilletid.

Denne sesongen har Cody Gakpo vært på banen i 34 av de 36 kampene Liverpool har spilt så langt, men i 15 av kampene har han kommet inn fra benken.

Det har vært en litt merkelig sesong for Gakpo, etter at det ble eksperimentert med ham i en midtbanerolle i pre-season, så var det også der han startet i de første kampene mot Chelsea og Bournemouth. Han har blitt brukt der også senere, spesielt i november, men de siste månedene har han i hovedsak vært angrepsspiller igjen.

Mot Brentford scoret han sitt tiende mål for sesongen, og hadde også sin femte målgivende. Han ble den fjerde Liverpool-spilleren etter Mohamed Salah (19), Diogo Jota (14) og Darwin Nunez (13) til å score mer enn ti mål i alle turneringer denne sesongen.

– Tallene hans er 100 prosent greie, eller til og med bedre enn greie, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

Med Diogo Jotas alvorlige kneskade kommer vi kanskje til å se enda med Gakpo fremover, og da i angrepsrollene og ikke på midtbanen.

Har slitt med selvtilliten

Klopp tar på seg skylden for at Gakpo kanskje ikke har vært like jevnt god som han var da han kom inn fra PSV Eindhoven, der han toppet for både mål og målgivende i den nederlandske ligaen. Forrige sesong hadde han sju mål og tre målgivende på 26 kamper etter overgangen i januar, før det ble eksperimentert mer med rollen hans.

– Cody har slitt litt i blant i denne sesongen, men det var mer min feil. Kan Cody spille midtbane for oss? Ja, det kan han, til ulike tider. Men er det posisjonen hans nå? Det vil jeg si nei til, at det er han ikke. Den offensive delen av rollen kan han definitivt spille, men med de defensive tingene som han ikke er vant med, så kostet det ham litt selvtillit til tider, og det kunne du se, sier Klopp.


– Gutten kom hit og slo til fra første dag omtrent, og så kunne du plutselig «ok, det er ikke akkurat det samme», så dette er ting som kan skje, men det vil hjelpe ham på lang sikt uansett. På kort sikt kan du ikke alltid se det, men nå er han absolutt der han skal være, og så lenge vi kan unngå det, vil vi trolig ikke ta ham ned på midtbanen.

– Dersom du spør Cody, så vil han ikke si at dette har vært den beste sesongen i hans liv, men vi vet alle hvilken god spiller han er, og at han alltid er en trussel. Han kan være en trussel i lufta, er veldig god langs bakken, er en strålende avslutter, og har en god nese for å oppdage scoringssituasjoner. Han er en god dribler og kan holde på ballen for oss. Nok av supre ting som vi kan bruke og som vi trenger.

Liverpool - Luton Town spilles onsdag kl. 20.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Med ti spillere ute og ligacupfinale i helgen – hvem skal starte mot Luton?

Med ti spillere ute og ligacupfinale i helgen – hvem skal starte mot Luton?

Jürgen Klopp har nok av utfordringer når han skal sette opp laget til onsdagens kamp. Hvem vil du se fra start?

Velg lag 20.feb 17:28
Luton må klare seg uten toppscoreren

Luton må klare seg uten toppscoreren

Lutons spiss ble skadet under oppvarmingen mot United, og rekker heller ikke kampen på Anfield