Nevner syv potensielle kandidater i Liverpools jakt på en ny sportsdirektør

Det har vært overraskende stille på ryktefronten etter Jörg Schmadtkes avgang fra klubben i januar.

Like etter at Jürgen Klopp annonserte sin avgang fra Liverpool Football Club til sommeren, kom nyheten om at hans sportsdirektør Jörg Schmadtke også var ferdig i klubben etter januarvinduet var omme for et par uker siden.

Siden har det kommet nyheter om at FSG og Liverpool ønsket å få på plass en ny mann i rollen, før valget om en erstatter for Klopp ville diskuteres.

I en fersk artikkel har Jack Lusby i thisisanfield.com kommet opp med en liste over hvem som eventuelt kan være interessante å følge litt ekstra med på.

Det første navnet er Tim Steidten, som for øyeblikket jobber tett med David Moyes i West Ham. Ifølge Lusby var de røde også interessert i ham før Schmadtke ble offentliggjort som en midlertidig løsning i fjor sommer. 

Den 44 år gamle tyskeren er blant annet kjent for å hente Xabi Alonso til Leverkusen, før han reiste til West Ham før 2023/24-sesongen. I sommer var Steidten sterkt delaktig i signeringene av Mohammed Kudus, Edson Alvarez og James Ward-Prowse.

– Jeg har hørt at jeg angivelig står på listen til Liverpool. Det er en av verdens største klubber, så det er en ære. Men så langt er det ingen fra Liverpool FC som har kontaktet meg, sa han til Florian Plettenberg i tyske Sky Sports den 14. februar.

PREMIER LEAGUE: Tim Steidten er ansatt i West Ham etter opphold i Leverkusen og Werder Bremen.

PREMIER LEAGUE: Tim Steidten er ansatt i West Ham etter opphold i Leverkusen og Werder Bremen.

Kjente og ukjent navn

Lusby nevner også 44 år gamle Simon Rolfes i sin artikkel, mannen for øyeblikket jobber tett med Xabi Alonso i Leverkusen. Tyskeren har gått gradene innad i klubben siden han la opp som spiller i 2015.

Det tredje navnet på listen er kanskje et mer kjent navn, nemlig Paul Mitchell. Engelskmannen, med bakgrunn i blant annet Tottenham, Southampton, RB Leipzig og Monaco, har vært arbeidsledig siden 1. oktober. 

42-åringen hentet inn Nathaniel Clyne, Dejan Lovren og Sadio Mane til Southampton, tre spillere som senere endte på Anfield.

Richard Hughes i Bournemouth og Monchi i Aston Villa nevnes som potensielle kandidater av BBC Sports og Lusby. Sistnevnte har en lang bakgrunn som sportsdirektør i Sevilla og Roma, før han reiste til Premier League før denne sesongen.

Den to siste på listen er Dortmunds sjefsspeider Michael Zorc, og Tiago Pinto, som nylig forlot Roma. Sistnevnte, som bare er 39 år gammel, er blant annet kjent for Darwin Nunez sin overgang fra Almeria til Benfica i 2020.

– Han har tatt ansvar og lært, så nå kan vi faktisk ha en samtale

– Han har tatt ansvar og lært, så nå kan vi faktisk ha en samtale

Harvey Elliott og Darwin Nunez har virkelig begynt å finne tonen på Merseyside.

Dilemmaet som kan få Liverpool-eierne til å se bort fra Alonso

Dilemmaet som kan få Liverpool-eierne til å se bort fra Alonso

Mange avgjørelser skal tas innad i klubben de neste månedene, men lite vil skje før viktige roller er fylt.

Innsikt 15.feb 20:05