– Vi må ta kamp for kamp og ikke få for store forhåpninger til oss selv. Liverpool og Arsenal presser oss

Manchester City har kopiert Liverpools styrke i å vende nederlag til seier.

Med seier i tidligkampen lørdag er Manchester City plutselig tilbake på tabelltopp, hvertfall for noen timer før Liverpool spiller.

– Jeg prøver bare å få spillere klare og forberede på Everton. Jeg tenker aldri på rekka, bare på å vinne neste kamp, fastslår Pep Guardiola.

Boxing Day var Manchester City, på grunn av FIFA Club World Cup-forpliktelsene, helt nede på 5.-plass. De var åtte poeng bak ligaleder Liverpool. 

I kjent stil har City overkommet en kronglete førjulstid, hvor det blant annet ble tap mot Aston Villa og poengdeling mot Crystal Palace, og mot Brentford mandag 5. februar ble den femte strake ligakampen vunnet. Tar vi med alle turneringer er det ni gevinster på rad for Guardiola & Co.

Begynt å gjøre som Liverpool

Det skyldes i stor grad at de har begynt å gjøre det Liverpool har vært eksperter på denne sesongen. Nemlig å snu til tre poeng, etter å ha ligget under.

Etter en rekke sjanser var det Brentford som tok føringa mandag kveld. De var på vei mot garderoben med ledelse da Phil Foden utlignet på overtid i første omgang. Etter sidebyttet nettet Foden to til.

– Han vil ta over fra Kevin (De Bruyne) og Bernardo (Silva) i fremtiden, det kommer til å skje, sa Guardiola om 23-åringens innflytelse. 

City har med det hentet 17 poeng fra tapende posisjon denne sesongen. Kun Liverpool har klart mer (19) i Premier League.

I fjerde bortekamp på rad havnet de lyseblå under. For fjerde gang på rad vant de likevel. Kun Manchesters røde har klart noe tilsvarende (seks ganger mellom september-desember 2020).

Fått nøklene tilbake og kan innta førersetet

Manchester-lagets gullbuss styrkes av at både Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne kan spille for fullt igjen.

Duoen fikk begge bidra med målgivende til Fodens hat-trick.

– Det er viktig for han (Haaland) og Kev (De Bruyne) å være tilbake. De er trolig være viktigste spillere, forteller Foden.

Lørdag 10. februar møter Manchester City Everton, Liverpool Burnley. Begge storklubbene har hjemmekamp.

– Vi må ta kamp for kamp og ikke få for store forhåpninger til oss selv. Liverpool og Arsenal presser oss, sa Phil Foden til BBC Sport.

Brentford kan skape trøbbel i toppen

Thomas Frank og Brentford skal i løpet av den neste måneden møte alle de tre lagene i toppen av tabellen. Først er det Liverpool 17. februar, Manchester City 20. februar og Arsenal 9. mars.

– De er så vanskelige å møte, de er et utrolig bra lag, mener Guardiola, vel vitende om at Brentford tok 6/6 poeng mot City i 2022/23.

TOK LEDELSEN: Brentford tok ledelsen mot Manchester City, men på overtid i omgangen kom baklengsen.

TOK LEDELSEN: Brentford tok ledelsen mot Manchester City, men på overtid i omgangen kom baklengsen.

– Vi kan bare forestille oss hvor vanskelig det kommer til å bli om noen uker når vi kommer tilbake til Etihad for å spille kampen vi har til gode.

Biene har også talismanen Ivan Toney tilbake, og de beholdt 27-åringen i januarvinduet. Spissen, og resten av Brentford, er nesten alltid en trussel på dødballer.

– En virkelig tøff motstander, jeg har aldri sett et bedre lag på dødballer, hjørnespark, frispark og innkast. Jeg har aldri sett et bedre lag enn dette.

Guardiola går med på at litt flaks måtte til for å ta med alle poengene.

– Jeg synes vi fortjener det men vi var heldige som scoret på tampen av omgangen.

Det har ikke vært jevnere i toppen siden 2015/16, året det ble en sensasjonell seierherre

Dette er tittelracet: Det har ikke vært jevnere i toppen siden 2015/16, året det ble en sensasjonell seierherre

Liverpool, Manchester City og Arsenal fører an i gullkampen, og Aston Villa og Tottenham er ikke langt bak.

Innsikt Tir. 06.02. 12:29
Foden hattrick da City klatret opp i ryggen på Liverpool

Foden hattrick da City klatret opp i ryggen på Liverpool

Phil Foden var i storslag for Manchester City i deres Premier League-møte med Brentford mandag kveld.

Nyheter Man. 05.02. 23:07