Bærer ikke nag til Klopp

Fabio Carvalho fikk bare 728 minutter fotball under Jürgen Klopp. Nå har han funnet tilbake til formen igjen.

Det var store forventninger til Fabio Carvalho i Liverpool. De røde forsøkte å kjøpe han i januarvinduet 2022, men lykkes ikke med det. De fikk til en avtale som tok han til Anfield sommeren etter.

Carvalho, som fortsatt bare er 21 år gammel, fant aldri helt sin plass på Anfield, og fikk heller aldri så mye tillit. Totalt spilte han 21 førstelagskamper for de røde, men det var stort sett som innbytter, og totalt fikk han bare 728 minutter på banen.

Denne sesongen har han vært på lån i RB Leipzig, der han heller ikke fikk det skikkelig til å stemme, før han gikk til Hull City i januarvinduet. Der fungerer det bedre. Han har fire mål på 11 kamper så langt.

– Det var litt som karrieren min har vært, med opp- og nedturer. Men jeg lærte mye der, med spillere på et annet nivå, sier Carvalho om tiden sin i Liverpool i et intervju med A Bola i Portugal. Intervjuet er gjengitt av thisisanfield.com.

– Jeg gikk til Liverpool fordi jeg ønsker å bli den beste spilleren i verden. For å komme dit må jeg konkurrere med de beste i verden hver dag, sier han videre.

Bærer ikke nag

Liverpool var ikke villig til å selge Carvalho, verken i fjor sommer eller i januarvinduet, og planen er fortsatt at han skal komme tilbake til klubben til sommerens pre-season. Da vil de røde ha en ny manager på plass.

Carvalho bærer ikke nag til Klopp for at fjorårssesongen ble som den ble, og for at han ikke fikk mer spilletid. Snarere tvert imot.

– Det var en veldig sterk gruppe, både på og utenfor banen, som ønsket meg velkommen som en av deres egne. Jeg er veldig takknemlig for dem og for Jürgen Klopp. Forholdet mitt til Klopp var bra. Han hjalp meg, men da jeg kom til klubben var de inne i en vanskelig periode både på og utenfor banen, sier han.

– Det var problemer med laget, og han måtte bruke de spillerne han stolte mets på. Jeg hadde akkurat kommet, og han hadde ikke størst tro på meg. Men han hjalp meg alltid mye, og viste hvor jeg må gjøre det bedre og hvilke ting jeg ikke bør gjøre. Det var spillere der med mye erfaring, som spilte veldig bra, selv om laget ikke presterte på sitt beste.

– Jeg var der for å lære og fortsette å trene. Det var kamper der jeg kom inn og manglet selvtillit. Kanskje på grunn av måten jeg spilte på, eller fordi jeg hadde fått få sjanser. Men det var en dårlig periode, så jeg tror han bestemte seg for å satse mer på de erfarne spillerne for å komme gjennom det.

Carvalho har kontrakt med de røde frem til sommeren 2027.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
En ekstra stor helg for Djibril Cissé

En ekstra stor helg for Djibril Cissé

Far-sønn-historier er det mange av i Liverpool for tiden, og flere ser det ut til å kunne bli

Innsikt 24.mar 12:39