– Da jeg så at Stevie skulle være med, sendte jeg han en melding

Fernando Torres kommer tilbake til Anfield og gleder seg til å gjenforenes med sin gamle partner.

Fernando Torres fyller 40 år i dag, og til helgen er han tilbake på Anfield for å spille med Liverpool FC Legends i en veldedighetskamp mot Ajax. Det blir lysluggens første retur til Liverpool siden en All-Star-kamp i 2015.

I godt selskap

Flere store Liverpool-legender kommer til Anfield denne helgen, men Torres er nok et stort trekkplaster for mange da han sjeldent har vært å se i slike sammenhenger.

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme tilbake til byen og stadion og møte supporterne og gamle lagkamerater og å minnes gamledager, gode tider. Jeg gleder meg til å dra på meg Liverpool-trøya igjen foran the Kop. Jeg har så mange minner og jeg gleder meg, forteller han i et intervju med klubbens hjemmeside.

Spillere som Jerzy Dudek, Daniel Agger, Sami Hyypia, Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt og Steven Gerrard er alle på vei til Liverpool for å ta del i kampen hvor inntektene går til LFC Foundation, klubbens veldedige organisasjon. Over 55 000 billetter skal være solgt, så det nærmer seg utsolgt.

– LFC Foundation gjør en fantastisk jobb som hjelper mange. Det er hovedgrunnen til å dra – å hjelpe. Og for meg er det veldig spesielt å dra tilbake til Anfield. Det er så mange minner, antageligvis mine beste år som fotballspiller. Det er et spesielt sted, sier Torres, som nå er hovedtrener for Atletico Madrids U19-lag.

Gleder seg til å spille med Gerrard

Torres kom til Liverpool sommeren 2007. Han ble hentet av landsmann Rafael Benitez. Med Torres på topp kom Liverpool nære ligagullet i 2008/09-sesongen, og hadde berømte seiere som 4-0 over Real Madrid og 4-1 over Manchester United på samme uke. Torres og Gerrard utviklet et utrolig partnerskap, og nå blir de altså gjenforent.

– Da jeg så at Stevie skulle være med, sendte jeg han en melding. Det er en ekstra motivasjon.

DRØMMETEAM: Gerrard og Torres feirer førstnevntes mål mot Birmingham City i april 2010.

DRØMMETEAM: Gerrard og Torres feirer førstnevntes mål mot Birmingham City i april 2010.

– Å spille med Stevie var spesielt for meg. Han forandret hvordan jeg spilte, han gjorde meg til en bedre spiller. Det var en sann glede å spille samme med han og jeg har savnet det hver eneste dag.

– Vi får se om vi fortsatt har den forbindelsen. Jeg er sikker på at vi har det. Men jeg er usikker på hvor mange ganger jeg kan løpe inn i rom nå! Det avhenger av han! Han har en spesiell pasningsfot så jeg skal gjøre mitt beste. Å spille med Stevie på Anfield er enda mer spesielt.

Kontroversiell avskjed

Anfield har gått gjennom store forandringer siden Torres forlot klubben i 2011. Den gamle Main Stand-tribunen med ubehagelige treseter og trange fasiliteter er byttet ut med en hypermoderne og imponerende tribune, og det samme har skjedd med Anfield Road End.

– Anfield har forandret seg i utseende, men hjertet er fortsatt det samme. Jeg er sikker på at forholdet til supporterne fortsatt er det samme.

– Det betyr ikke noe hvor mye Anfield forandrer seg, men jeg er sikker på at følelsen, ånden, fortsatt er den samme, eller kanskje enda bedre siden klubben har gjort det så bra, sier Torres.

Torres forlot klubben på kontroversielt vis i januarvinduet 2011 til fordel for Chelsea. Liverpool gikk gjennom en utrolig ustabil periode under eierskapet til Hicks og Gillett, Rafael Benitez hadde fått sparken og Roy Hodgson imponerte få i managerrollen. Sir Kenny Dalglish overtok som manager tidlig i januar, og signerte Luis Suarez, men det var ikke nok til å overbevise Torres til å bli værende. På overgangsvinduets siste dag ble overgangen til Chelsea klar.

Torres fikk en mildt sagt kjølig velkomst hver gang han returnerte til Anfield som Chelsea-spiller, før han dro til AC Milan i 2014.

Da han stilte opp i legende-kampen på Anfield i 2015 forventet han nok pipekonsert – i stedet fikk han høre sangen sin fra the Kop.

Liverpools tropp:Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Bjorn Tore Kvarme, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Igor Biscan, Martin Skrtel, Sami Hyypia, Jay Spearing, Mark Gonzalez, Maxi Rodriguez, Momo Sissoko, Dirk Kuyt, Djibril Cisse, Fernando Torres, Steven Gerrard, Nabil El Zhar og Ryan Babel.

Ajax sin tropp: Aron Winter, Clyde Wijnhard, Danny Blind, Dennis Gentenaar, Derk Boerrigter, Eyong Enoh, Jan van Halst, Jari Litmanen, Kiki Musampa, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli, Nordin Wooter, Nwankwo Kanu, Olaf Lindenbergh, Rafael van der Vaart, Ricardo van Rhijn, Richard Witschge, Ronald de Boer, Ryan Babel, Siem de Jong, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Sonny Silooy, Urby Emanuelson.

Kampen spilles lørdag kl. 16.00. Kampen vises på V Sport 2 og Viaplay i Norge.

«Den neste manageren må ha store baller»

«Den neste manageren må ha store baller»

Med Michael Edwards og Richard Hughes på plass, er det forventet at Liverpool vil intensivere jakten på Jürgen Klopps etterfølger.

Plusser og minuser med Liverpools nye sportsdirektør

Plusser og minuser med Liverpools nye sportsdirektør

Richard Hughes har flere gode signeringer i katalogen fra tiden i Bournemouth, men noen må kalles bomkjøp.

Innsikt 20.mar 17:04