I dag er det ett år siden en minneverdig kveld på Anfield, som førte til brus-trøbbel på en Kiwi-butikk

Forrige sesong var en stor skuffelse, med et enormt høydepunkt: 7-0 over Manchester United.

Den 5. mars 2023 rev Liverpool Manchester United i fillebiter på Anfield. Kampen står frem som et soleklart høydepunkt i det som var en ganske trasig Liverpool-sesong, og de rødkledde ga seg ikke før det sto 7-0 på resultattavla.

Utsolgt for brus

Etter en jevnspilt førsteomgang ga Cody Gakpo Liverpool ledelsen like før pause. Så ballet det på seg. Fem minutter ut i andreomgang sto det plutselig 3-0, og 4-0 og 5-0 og 6-0 og så ville Roberto Firmino på utgående kontrakt ta del i moroa, og vipps sto det 7-0. Har du 17 minutter til rådighet denne tirsdagen, se denne:

Det skjedde en haug av festlige og oppsiktsvekkende greier før, underveis i kampen og i kjølvannet av utklassingen. Under feiringen av 7-0-målet løp en tilskuer inn på banen og skadet Andy Robertson da han skled inn i Liverpool-spillerne. Manchester United-kaptein for kvelden, Bruno Fernandes, ble så frustrert at han dyttet til linjedommeren etter at Trent Alexander-Arnold hadde taklet til seg ballen fra han. Og etter kampen gikk Kiwi på Ridabu tom for brusen 7up.

Også var det stakkars Wout Weghorst, da. Den utlånte Burnley-spissen gjorde nemlig noe helt hårreisende på vei ut til Anfield-gresset. Han tok på «This is Anfield»-skiltet. Situasjonen hans ble ikke noe bedre av at det dukket opp sitater fra han hvor han innrømmet at han hadde hatt en drøm om å spille for Liverpool. Weghorst måtte ut og beklage situasjonen i etterkant. 

7-0-tapet er det verste tapet i Uniteds historie, men det var totalt fjerde gang de har tapt så mye. Forrige gang var i 1931, da de tapte med samme sifre for Wolverhampton, året før for Aston Villa. I 1926 tapte de 7-0 mot Blackburn.

Liverpool hadde faktisk vært nære å slå rivalen med like store tall tidligere. I 1895 vant de nemlig 7-1 over Newton Heath, som senere fikk navnet Manchester United. Også må det jo nevnes at Liverpool har hatt noen herlige resultater mot Old Trafford-laget de senere åra, med 4-0 på Anfield i april 2022, for ikke å nevne 5-0 på Old Trafford i oktober 2021.

– Hvis Salah spiller kamp for Liverpool før samlingen, blir han regnet som klar

– Hvis Salah spiller kamp for Liverpool før samlingen, blir han regnet som klar

Egypts fotballforbund gjentar at de ikke vil gjøre Liverpool noen tjenester den kommende landslagspausen.

«Klopp er en kjent optimist, men selv han vil innrømme at dette ikke er bærekraftig i lengden»

«Klopp er en kjent optimist, men selv han vil innrømme at dette ikke er bærekraftig i lengden»

I ukens spalte skriver David Lynch om en svært viktig Liverpool-periode før sesongens siste landslagspause.

Kommentar Man. 04.03. 22:36