– Jeg snakket med Ten Hag og United. Liverpool var det riktige for meg

Cody Gakpo kunne endt opp hos erkerivalen.

Det kom som en stor overraskelse i romjulen 2022, da nyheten sprakk om at Liverpool og PSV Eindhoven hadde kommet til enighet om en overgang for Cody Gakpo.

Gakpo hadde blitt linket til Manchester United, og det var en overgang som kom litt ut av det blå. Hovedpersonen selv forteller i et intervju med Melissa Reddy i Sky Sports at han kunne endt opp på Old Trafford.

– Manchester United var i samtaler for å kjøpe meg før jeg kom til Liverpool, og jeg snakket med Erik ten Hag. Men til slutt kom Liverpool, og det var den beste avgjørelsen for meg, sier Gakpo.

I SAMTALER: Cody Gakpo snakket med Erik ten Hag før han valgte å komme til Liverpool.

I SAMTALER: Cody Gakpo snakket med Erik ten Hag før han valgte å komme til Liverpool.

Den utrolige ligacupfinalen

Det er seks dager siden Liverpool vant ligacupfinalen på Wembley. Gakpo er bare 24 år gammel, men er en av de rutinerte spillerne i troppen – i alle fall av de som nå har vært skadefrie den siste tiden. Han forteller at han kjenner seg igjen i mye med ungguttene som nå har vært med førstelaget og fått sjansen.

– Jeg ser mange likheter i oppførsel og nysgjerrighet, med å stille spørsmål, observere og med at når du kommer på banen så er du nervøs, men du gir bare alt du har. Jeg er veldig glad for å se dem alle gjøre det veldig bra, sier han.

Han fikk også spørsmål om da Liverpools supportere begynte å synge «Allez, Allez, Allez» i ekstraomgangene, til et voldsomt volum på Wembley.

– Supporterne var utrolige i finalen. De er alltid utrolige, men i finalen var de der da det var tøft, for ekstraomganger er vanskelig. Begge lag er slitne, og du prøver å finne energi. Jeg var ikke på banen, men du trenger energi fra et eller annet sted når du ikke har mer igjen, og så hørte du supporterne synge, så det ga energi i seg selv. Det fikk oss gjennom, og så scoret vi vinnermålet og kunne synge You’ll Never Walk Alone med dem etterpå. Det var veldig spesielle øyeblikk, sier han.

Kan få til noe spesielt denne sesongen

Liverpool har allerede vunnet ett trofé denne sesongen, og henger fortsatt med i alle turneringer.

– Da sesongen startet og vi gjorde det bra i starten, følte vi at dette kunne bli en spesiell sesong. Vi sa til hverandre at vi ikke måtte se for langt frem, men holde fokuset, jobbe hardt og gjøre slik vi alltid gjør. Det kom til å bli tøft, det kom til å komme hindringer i veien – og dem har vi nå med skadene – men vi prøver å holde sammen, sier han.

Som for alle, kom det som et sjokk da Jürgen Klopp meldte at han kom til å gi seg etter sesongen.

– Han samlet oss, og fortalte at han kom til å forlate oss etter sesongen. Det var et sjokk, og det er normalt og menneskelig at du får den følelsen. Vi vet også at vi må spille noen dager senere. Det er også innstillingen til manageren og laget, at vi gikk rett tilbake på jobb, for vi vet at vi var på et godt sted, og alle var så glade for å spille og vinne hver kamp. Innstillingen til laget er slik, og vi må være fokuserte for å vinne kamper, så det er det vi er for øyeblikket.

Nå vil han gi manageren en best mulig avskjed.

Nottingham Forest - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Liverpool er nå bare to mål unna tusen under Jürgen Klopp.

Innsikt Tor. 07.03. 11:33
Nesten alle vil ha Darwin rett inn på laget

Folkets lagNesten alle vil ha Darwin rett inn på laget

Jürgen Klopp har forhåpentligvis litt flere valgalternativer i dag. Her er folkets lag til dagens kamp mot Nottingham Forest.

Velg lag Lør. 02.03. 13:37