Ingen gjensyn med James Milner på banen i søndagens kamp

Veteranen er ute med skade - og det samme er Brightons toppscorer.

Lørdag kom bekreftelsen på at Brighton må klare seg uten James Milner i søndagens kamp på Anfield. 38-åringen har slitt en del med skader etter overgangen fra Liverpool i fjor, og så langt har han bare fått 15 kamper på banen. Nå er det en lårskade som gjør at han fremdeles er ute, noe han har vært helt siden slutten av januar. 

Dermed får ikke veteranen møte sin gamleklubb og tidligere trener Jürgen Klopp denne sesongen. Milner var skadet også da lagene møttes på Amex Stadium i høst. Milner har klatret til andreplass på listen over spillere med flest kamper i Premier League-æraen. Han står nå med 634 kamper, og har 19 opp til Gareth Barry. Om han får en sesong til i Brighton kan rekorden bli slått. 

Pedro bekreftet ute

For Brightons del er det verre at spissen Joao Pedro også ble bekreftet utilgjengelig til Liverpool-kampen. Brasilianeren har stort sett vært beholdningen denne sesongen hva gjelder scoringer. Han har scoret 19 mål i alle turneringer - nærmeste på listen for Brighton er Simon Adingra med syv mål. 

Brighton kommer også til Anfield uten de to kantspillerne Solly March og Kaoru Mitoma, som herjet med Liverpool forrige sesong. Julio Enciso er også tvilsom, og da begynner det å tynnes med alternativer i angrepsrekken. 

Ungguttene Facundo Buonanotte og Ansu Fati er aktuelle til å komme inn i laget, mens Evan Ferguson er et alternativ på topp dersom Roberto De Zerbi ønsker seg et yngre alternativ enn Danny Welbeck. 

Fra laget som spilte mot Roma før landslagspausen er også midtbanespiller Billy Gilmour ute med skade. Carlos Baleba er en kandidat til å ta den plassen, mens Adam Lallana kan få fornyet tillit i en mer fremskutt rolle mot gamleklubben. 

Det er ingen tvil om hvor Stefan Bajcetic har tilbrakt tiden under skadefraværet

Det er ingen tvil om hvor Stefan Bajcetic har tilbrakt tiden under skadefraværet

Stefan Bajcetic har ikke spilt en kamp siden september. Nå nærmer det seg en retur.

Innsikt 30.mar 17:33
Villa og Tottenham rykket fra i kampen om Champions League

Se høydepunkter fra alle dagens kamper: Villa og Tottenham rykket fra i kampen om Champions League

Se høydepunktene fra alle dagens kamper i Premier League.

Nyheter 30.mar 23:14