– Jeg hadde alltid troen på at vi skulle få med oss noe

Caoimhin Kelleher var banens beste og veldig viktig for at de skulle bli tre poeng i helgen.

På City Ground på lørdag spilte Caoimhin Kelleher sin 39. kamp for Liverpool. Det markerte han med å holde nullen for 15. gang – og i tredje kamp på rad.

Iren har vært en fantastisk reservekeeper for Liverpool, men fikk noe kritikk i høst da prestasjonene ikke var på det samme nivået som vi har vært vant med. Etter at Alisson Becker skadet seg på trening i forrige måned har han vært helt fantastisk, og nå er 25-åringen Liverpools førstekeeper en god stund til – kanskje helt til mai.

Mot Forest ble han helt avgjørende, med flere gode redninger. Hovedpersonen sier at han alltid hadde tro på at det ville bli tre poeng, selv om det skulle gå 99 minutter før scoringen kom.

– Det var flott å se guttene kjempe helt inn, og vi fikk belønning for det. Jeg synes vi fortjente seieren, definitivt, basert på hvordan kampen var, så jeg er fornøyd med å vinne. Vi har åpenbart en veldig god innstilling i hele troppen, og selv hos ungguttene, så vi har bare den viljen til å kjempe og aldri gi opp. Det er gledelig at vi viste det igjen, sier Kelleher til Liverpoolfc.com.

– Jeg vet hvilken kvalitet vi har i angrep, så jeg har alltid tro på at vi kommer til å score mål. Helt frem til slutt hadde jeg troen på at vi kunne få noe.

Ny clean sheet

Anthony Elanga kom til flere store sjanser mot mot Liverpool, men fikk ikke ballen i mål. Det var takket være iren mellom stengene.

– Jeg og forsvaret er alltid motivert for å holde nullen, og vi vet at dersom vi klarer det så har vi en god sjanse til å vinne kampene med den kvaliteten vi har i angrep. Så jeg er glad for å holde nullen igjen, og forhåpentligvis kan vi holde på dette momentumet og få enda flere, sier han.

Kelleher ble linket til flere Premier League-klubber i sommer og januar. Hadde han gått, ville han nok endt i en klubb der en vanlig kamp er travlere enn det de er når Liverpool spiller. Her må han være forberedt på å være arbeidsledig i lange perioder, og være klar når noe skulle skje.

– Slik har det alltid vært i Liverpool. Du kommer ikke til å ha det så travelt, men dersom den ene situasjonen kommer så må du være klar. Heldigvis var jeg det og kunne stoppe den. Det viktigste er at du holder på konsentrasjonen gjennom hele kampen for å holde nullen, sier han.

Han er klar for flere tøffe bortekamper de neste månedene.

– Dette er åpenbart et vanskelig sted å komme til uansett, men når de kjemper for plassen gjør det ting enda vanskeligere. Vi kom hit, klarte å presse ut en seier, og det er alt vi kan gjøre. Slik er det i Premier League. Hver kamp vil være tøff, og spesielt på bortebane på slike baner som dette. Det er aldri lett. Vi kommer til å få flere slike kamper, men vi har vist at vi kan kjempe så langt, så det er forhåpentligvis noe vi kan fortsette med.

Tierneys avgjørelse får voldsom oppmerksomhet

Tierneys avgjørelse får voldsom oppmerksomhet

Ifølge regelverket skulle Nottingham Forest ha fått ballen – to minutter (!) før Liverpool scoret.

Har allerede like mange seire som hele forrige sesong

Har allerede like mange seire som hele forrige sesong

Kun to Klopp-lag har hatt flere poeng etter 27 serierunder enn dette Liverpool-laget. Det trengs kun fire poeng for å passere fjorårsseseongen.

Innsikt Søn. 03.03. 13:00