Alissons skade er alvorlig – men han vil spille igjen denne sesongen

Jürgen Klopp kom endelig med en skikkelig oppdatering om Alisson – og skaden er alvorlig.

Frem til nå har den eneste offisielle skadeoppdateringen vi har fått på Alisson Becker vært at han har en hamstringskade, og at han ikke kommer til å være tilbake i spill før tidligst etter landslagspausen.

Tidligere fredag ble det klart at han ikke var med i Brasils landslagstropp til privatlandskampene mot England og Spania 23. og 26. mars.

Nå har Jürgen Klopp fortalt litt mer om skaden, og bekrefter at det er snakk om en alvorlig skade, men ikke så alvorlig at han kommer til å miste resten av sesongen.

– Det er ikke satt noe tidspunkt for når han vil være tilbake, men det er en skikkelig muskelskade. Rehabiliteringen er forskjellig for ulike spillere, så det er egentlig det. Det er ikke en liten skade. Det er ikke slik at han vil være aktuell i neste uke eller noe slikt. Vi må vente på ham i flere uker, definitivt, sier han til Liverpool Echo

Det har vært rykter om at sesongen kan være over for brasilianeren. Så ille er det ikke.

– Han jobber i styrkerommet, men ikke på banen. Det er alvorlig, men ikke en skade som gjør at sesongen er over, sier han videre.

Kelleher blir bedre og bedre

I Alissons skadefravær har Caoimhin Kelleher virkelig stått frem, og blir bedre og bedre. Han var linket bort både i fjor sommer og i januar, men Liverpool valgte å beholde ham, og avslo et bud fra Nottingham Forest i januar.

– Det er helt vanlig at du har disse diskusjonene med spillere som er klare. En utespiller i situasjonen til Caoimhin ville aldri ha kommet inn og spurt om slike ting, for de har 10 andre posisjoner hvor de kan brukes. Med en målvakt er det litt annerledes, men det kom aldri til et punkt der vi sa «du må bli, hold kjeft». Det var bare en vanlig diskusjon om fremtiden hans, sier Klopp.

– Det viktigste var at vi måtte hjelpe ham med å ta neste steg i utviklingen, med å spille flere kamper. Jeg så det på samme måte som spilleren. Han har spilt mange kamper nå, i Europa League, ligacupen, og ganske mange ligakamper også. Dere får spørre ham hva han tenkte, men jeg tror han er ganske fornøyd med avgjørelsen han tok i sommer nå.

STORSPILLER: Caoimhin Kelleher har vært veldig god de siste ukene.

STORSPILLER: Caoimhin Kelleher har vært veldig god de siste ukene.


Klopp er tydelig på hvor viktig det er å ha en god reservekeeper.

– Forskjellen mellom førstekeeperen og andrekeeperen kan ikke være for stor. Det må være kvalitet i den posisjonen, for fotballen er for krevende nå til at det er mulig å bruke en keeper i fire år på rad i alle turneringer. En frisk spiller vil alltid si at han kan spille, og målvakter er spesielle spillere som vil si det, men det er det ingen som kan gjøre. Derfor er vi veldig fornøyde nå.

– Jeg har ikke blandet meg i Kellehers fremtid. For meg var det aldri noen diskusjon. Vi snakket om det, men for meg var det ingen sjanse for at han skulle selges, så jeg var ikke så interessert i hvem som forhørte seg. Det måtte vært til en veldig høy sum, og en pris som ville gjort oss i stand til å gjøre noe i et vanskelig marked. Det er ikke slik at andre målvakter går fra A til B for 15-20 millioner pund - det er helt urealistisk og bare tull.

Nottingham Forest - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Jeg kommer til å savne spillerne, men det som skjer nå vil ikke endre avgjørelsen min

– Jeg kommer til å savne spillerne, men det som skjer nå vil ikke endre avgjørelsen min

Jürgen Klopp fikk spørsmål om han kunne la seg friste til å ombestemme seg, nå som han har sett hvor godt det gror på akademiet.

– Jeg kunne ikke spilt slik uten tannbeskytteren

– Jeg kunne ikke spilt slik uten tannbeskytteren

Wataru Endo forklarer hvorfor tannbeskytteren er så viktig for ham.