– Jeg sa at det var for mye penger, men nå ser jeg at det var en feilvurdering

Jörg Schmadtke undervurderte Dominik Szoboszlai.

I sommer var det tyskeren Jörg Schmadtke som hadde ansvar for å forhandle om overgangssummer og kontrakter med spillerne Liverpool var interessert i. Schmadtke var bare inne på en midlertidig kontrakt, men fikk mye å gjøre i et vindu der mange spillere som forsvant ut døren måtte erstattes. 

Det største kjøpet i fjor var Dominik Szoboszlai fra RB Leipzig, som kostet om lag 60 millioner pund eller 70 millioner euro. Liverpool valgte å aktivere ungarerens utkjøpsklausul da juni ble til juli, men Schmadtke avslører at det ikke var full enighet om den avgjørelsen. 

– Szoboszlai kostet 70 millioner euro da vi kjøpte ham fra Leipzig. Jeg sa at det var for mye penger, men nå ser jeg at det var en feilvurdering fra min side, sier Schmadtke og legger til: 

– Helt fra første dag har han vært en viktig spiller for Liverpool, og han har prestert bedre enn det jeg trodde han kom til å gjøre, sier tyskeren i et intervju med Die Zeit, gjengitt av Liverpool Echo

Imponert over Klopp

Wataru Endo og Ryan Gravenberch ble også hentet inn på Schmadtkes vakt, mens Alexis Mac Allister-avtalen allerede var i boks da den nye sportsdirektøren ble ansatt. Alle sommerkjøpene må regnes for å være vellykkede så langt, og Schmadtke klarte i tillegg å få inn gode summer for Jordan Henderson og Fabinho, som forsvant til Saudi-Arabia. 

Liverpools signeringer sommeren 2023

Alexis Mac Allister, Brighton, £35M
Dominik Szoboszlai, RB Leipzig, £60M
Wataru Endo, VfB Stuttgart, £16,2M
Ryan Gravenberch, Bayern München, £34,2+4,3M

I tillegg ble ungguttene Harvey Owen, Trey Nyoni og Amara Nallo hentet til akademiet.

Men ingen spillere har imponert 59-åringen like mye som det Jürgen Klopp gjorde. Schmadtke sier i intervjuet at manageren har noen spesielle egenskaper. 

– Hvis han kommer inn i et rom og det sitter folk som er tomme for krefter ved bordet, gir han dem fornyet energi. Etter noen få minutter er alle friske og raske igjen, og fulle av energi. Det er ganske fantastisk. 

Schmadtke mener også at landsmannen gjør ting på sin egen måte på overgangsmarkedet, og sikter kanskje til sagaene rundt Moises Caicedo og Romeo Lavia når han sier følgende: 

– Han er et unntak når det kommer til kjøp av nye spillere. Han aksepterer det dersom en overgang ikke lar seg gjøre, og så finner han en annen spiller han liker. Det satte jeg pris på, for det er ikke mange trenere som gjør det på den måten. Det gjorde vårt samarbeid enklere. I Liverpool hadde jeg ansvaret for overganger, men jeg jobbet stort sett med Jürgen, sier Schmadtke og legger til at han ikke ønsket å være involvert i prosessen med å finne Klopps etterfølger i Liverpool. 

For øyeblikket står klubben uten sportsdirektør, men etter sigende skal de ha et ønske om at det skal være på plass en ny person i denne rollen i løpet av mars. Schmadkte er nok på sin side fornøyd med tilværelsen som «arbeidsledig» på Ibiza, der han har holdt til stort sett gjennom hele engasjementet i Liverpool. 

Mens andre klubber skjelver av PSR, kan Liverpool slappe av

Mens andre klubber skjelver av PSR, kan Liverpool slappe av

I en fotballverden med poengtrekk, 115 anklager og uansvarlig pengebruk driftes Liverpool FC på en bærekraftig måte økonomisk og sportslig.

Kommentar 29.feb 19:05
Drømmedebut for Lewis Koumas – her stiller han seg på lista over yngste spillere til å score i debuten

Drømmedebut for Lewis Koumas – her stiller han seg på lista over yngste spillere til å score i debuten

Lewis Koumas introduserte seg for alvor for Anfield-publikummet da han scoret i debuten onsdag kveld.

Innsikt 29.feb 17:01