Bekrefter Liverpool- og FSG-rolle:– Jeg vil ha et overordnet ansvar i jakten på viktige lederstillinger

Michael Edwards har kommet med en uttalelse i forbindelse med jobben i Liverpool.

Tirsdag formiddag sprakk nyheten om at Michael Edwards er tilbake i Liverpool Football Club etter litt under to år på sidelinjen. Paul Joyce i The Times var først ute med nyheten, før også Fenway Sports Group nå bekrefter ansettelsen.

Michael Edwards er ansatt i FSG som «CEO of Football», noe som gir ham et hovedansvar for de røde.

– Jeg må si tusen takk til Mike (Gordon), John (W Henry), Tom (Werner) og eiergruppen, som har tilbudt meg muligheten i en ny lederrolle i FSG. Jeg ble rørt av ønsket og utholdenheten de viste i deres ønske om å jobbe med meg igjen. Dette er definitivt ikke noe jeg tar for gitt med tanke på deres resultater innen sport og næringsliv, sier Edwards i en offisiell uttalelse.

– En avgjørende faktor for meg var å komme inn i jobben med fornyet kraft og energi. I praksis betyr dette å få tildelt nye utfordringer og muligheter. Den største faktoren for min beslutning (om å takke ja), var en forpliktelse om å skaffe og ha et overordnet ansvar i en ekstra (fotball)klubb, og samtidig utvide denne delen av organisasjonen. Jeg mener det trengs en investering og utvidelse i den nåværende porteføljen for å forbli konkurransedyktig.

Samtidig som Edwards takker for muligheten, kommer han altså med interessant informasjon. Mye tyder på at FSG er på jakt etter enda en fotballklubb, slik vi har sett med Manchester Uniteds Sir Jim Ratcliffe (eier også Nice), Chelsea Todd Boehly (eier også Strasbourg) og Manchester City, som eier flere klubber under «City Group».

Et stort ansvar i Liverpool FC

Med en tittel som «CEO of Football», vil Edwards naturlig bli FSGs høyre hånd i driften av Liverpool Football Club, en rolle Mike Gordon har hatt i flere år. 44-åringen skriver blant annet dette om hans nye rolle i klubben:

– Jeg vil ha et overordnet ansvar i jakten på viktige lederstillinger i Liverpool FC. Jeg vet fra et personlig ståsted hvor flink Mike Gordon har vært i denne jobben, med daglige oppdateringer til sine sine medeiere. I tillegg, ved å påta meg denne rollen, forstår jeg fullt ut at den kommer med et stort ansvar, og jeg har derfor en hensikt om å identifisere, ansette og deretter gi makt til ledere som møter og tar til seg klubbens verdier og ambisjoner.

Det var kanskje ikke en stor nyhet, men Edwards vil nå få ansvaret med å ansette en ny sportsdirektør og en ny manager. Bournemouths Richard Hughes ser ut til å ta over sportsdirektør-rollen fra Jörg Schmadtke, mens Xabi Alonso trolig er øverst på ønskelisten i jakten på en ny manager.

– Jeg har vært ansatt i denne klubben tidligere, så jeg trenger ingen påminnelse om hvor emosjonelt investert supporterne er i denne byen. Det samme gjelder rundt om i Storbritannia og i hele verden. Jeg ser frem til å komme i gang, avslutter han.

Du kan lese hele uttalelsen til Fenway Sports Group og Michael Edwards under.