Ornstein: Edwards nærmer seg enighet med Liverpool FC

Michael Edwards skal være nære en retur til Liverpool.

De gode nyhetene som kom om Michael Edwards torsdag kveld har fredag fått oppfølgeren vi håpet på. The Athletics stjernejournalist David Ornstein melder nemlig nå at tidligere sportsdirektør Edwards er nære enighet med Liverpool FC om å returnere til klubben bare to år etter at han takker for seg. 

Edwards vil ikke gå inn som sportsdirektør, men trolig i en større rolle der han går inn i FSG-systemet. Dersom han takker ja er det ventet at Richard Hughes, som har fått mye skryt for sitt arbeid i Bournemouth, går inn som sportsdirektør. Edwards og Hughes kjenner hverandre godt fra før. 

Torsdag meldte blant andre Paul Joyce i The Times at Edwards var i Boston for å snakke med FSG om å signere for Liverpool FC. De samtalene ser ut til å ha vært produktive. 

Ornstein legger til at det foreløpig ikke er snakk om en «done deal», men at samtalene går fremover og at vi kan vente oss en avklaring tidlig i neste uke.

Ingen Hughes uten Edwards

Hughes har allerede sagt opp jobben i Bournemouth, og det har tidligere blitt rapportert at han allerede er i samtaler med en ny klubb. Det kan vise seg nå at det er Liverpool, men Ornstein skriver at ansettelsen av Hughes avhenger av at FSG sikrer seg Edwards. Hughes skal ha vært i samtaler med flere klubber i det siste. 

Tidligere Premier League-spiller Hughes har gjort en jobb som har blitt lagt merke til i Bournemouth. Dominic Solanke fra Liverpool er blant fulltrefferne på overgangsmarkedet, men ansettelsen av manager Andoni Iraola er kanskje den beste avgjørelsen han har tatt. Spanjolen har tatt store steg med klubben fra sørkysten denne sesongen. 

Hughes skal ha vært på Liverpools radar lenge, men har ikke vært en konkret kandidat før det viste seg at samtalene med Edwards var produktive. 

Edwards driver for øvrig selskapet Ludonautics sammen med tidligere research-direktør i Liverpool, Ian Graham. De driver blant annet konsulentvirksomhet for fotballklubber. Hva som skjer med Edwards sin rolle i det selskapet dersom han returnerer til Liverpool gjenstår å se.

Den tidligere sportsdirektøren skal ha gjort det klart at han ikke skal returnere i en tilsvarende rolle. Han ønsker seg en stilling der han sitter høyere i systemet, og det kan bety en rolle i FSG-systemet heller enn en rolle der han er ansatt i Liverpool FC.