Målløst byderby i generalprøven før åttendedelsfinalen

Sparta Praha er i kjempeform, men måtte nøye seg med poengdeling mot byrivalen i helgen.

Torsdag er det duket for Europa League-fotball for Liverpool når turen går til Tsjekkia for den første kampen mot Sparta Praha i åttendedelsfinalen. Liverpool tapte to av sine tre bortekamper i gruppespillet i turneringen, og må løfte seg når de møter et lag som stort sett aldri taper på hjemmebane. 

Sparta Praha har bare tapt én av 23 ligakamper så langt denne sesongen, mens de ble nummer to i sin Europa League-gruppe bak Rangers. I playoff-runden møtte de Galatasaray og vant 6-4 sammenlagt etter å ha tapt på bortebane i den første kampen. 

Søndag var de i aksjon mot byrivalen Slavia Praha, som er nærmeste utfordrer i kampen om seriegullet. I en jevn kamp måtte Sparta nøye seg med 0-0 og poengdeling, uten at det nødvendigvis er en stor skuffelse. De beholder luken på fire poeng ned til rivalen, og har nå ligatittelen i sin hule hånd. 

I midtuken tok de også innersvingen på Slavia i den tsjekkiske cupen, da de snudde 0-2 til 3-2 på bortebane og avanserte til semifinalen. Sparta Praha kjemper altså i likhet med Liverpool på flere fronter, og de har et hektisk kampprogram i tiden fremover. 

Se høydepunktene fra kampen mot Galatasaray fra 3:40 i videoen under:

Nordmann i troppen

Mens Liverpool skal ta imot Manchester City på Anfield i helgen mellom de to oppgjørene mot tsjekkerne, skal også Sparta Praha ut i en tøff kamp når de spiller borte mot topplaget Plzen. Det blir dermed ingen mulighet for å hvile spillere for noen av lagene. 

Det er ikke så mange kjenninger i troppen til Sparta Praha, men sønnen til Norges landslagssjef Ståle Solbakken, Markus, har fått sine første kamper for klubben etter overgangen fra Viking i vinter. 

Sparta Prahas kanskje farligste spiller er slovakiske Lukas Haraslin, som har scoret 15 mål denne sesongen. Han ble byttet ut et kvarter før slutt i søndagens kamp, og bør være frisk og rask til møtet med Liverpool. 

Liverpool har bare møtt Sparta Praha to ganger tidligere. Det var i 16-delsfinalen i Europa League i 2010/11-sesongen. Etter at det første oppgjøret i Tsjekkia endte målløst, avgjorde Dirk Kuyt på Anfield noen få minutter før slutt, og Sir Kenny Dalglish sine menn avanserte til åttendedelsfinalen. Der sa det stopp mot portugisiske Braga.

Sparta Praha - Liverpool spilles torsdag klokken 18.45.

– Jeg hadde alltid troen på at vi skulle få med oss noe

– Jeg hadde alltid troen på at vi skulle få med oss noe

Caoimhin Kelleher var banens beste og veldig viktig for at de skulle bli tre poeng i helgen.

Vant ny bortekamp og er á poeng med United

Liverpool FC Women blir bedre og bedreVant ny bortekamp og er á poeng med United

Nå har Liverpool en god luke ned til sjetteplassen i FA Women’s Super League, og á poeng med Manchester United.