– Nevn en spiller for ham, så kan han fortelle deg hva spilleren spiste til middag i går

Harry Redknapp omtaler Liverpools nye sportsdirektør for et «fotball-leksikon».

Det var Harry Redknapp som var manager i Portsmouth, da Michael Edwards og Richard Hughes møttes i 2003.

Edwards var hentet inn for å gjøre analyse, mens Hughes var Portsmouths kaptein. De to har stått hverandre nært siden det, og nå skal de jobbe sammen for å bygge fremtidens Liverpool FC etter Jürgen Klopp.

Lewis Steele i Daily Mail har snakket med Redknapp, og spurt han om hva han tenker om de Liverpool nå har ansatt i lederstillinger i klubben.

– Jeg ga Michael en jobb da han var en ung IT-lærer i Peterborough. Jeg kan fortsatt se ham for meg, der han satt med piggsveis. Men han var en veldig fin gutt, og god på jobben, sier han om Edwards.

Edwards ble med Redknapp videre til Tottenham, før Damien Comolli tok han med seg videre til Liverpool i 2011. Der gikk han gradene og ble etterhvert sportsdirektør. Nå er han tilbake, i en litt annen jobb der det er han som har ansatt klubbens nye sportsdirektør Hughes.

– Har så mye kunnskap

Redknapp mener at mannen Liverpool henter fra Bournemouth som ny sportsdirektør er et «fotball-leksikon».

– Richard har så mye kunnskap. Han kjenner hver eneste spiller rundt i Europa, sier Redknapp til tabloidavisen.

– Nevner du en spiller for ham, så kan han fortelle deg hva spilleren spiste til middag i går kveld. Han har vært en stor del av grunnen til at Bournemouth har hatt suksess med smarte signeringer. Han er som et fotball-leksikon, sier Redknapp, som nå er 77 år gammel.

Redknapp hadde sin siste managerjobb i 2017 i Birmingham, men var faktisk inne under Richard Hughes i Bournemouth i en uoffisiell rådgiverrolle for Jonathan Woodgate, da Woodgate var midlertidig manager der i 2021, ifølge Sky Sports

Sportsdirektøren har seks store oppgaver foran seg

Sportsdirektøren har seks store oppgaver foran seg

Richard Hughes får ingen myk start når han kommer inn i Liverpool FC.

Kommentar 20.mar 14:15
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05