Skal være klar som klubbens nye sportsdirektørForventer at Hughes starter i sin nye jobb i mai

Alt skal nå være klart og signert.

Sent tirsdag kveld meldte Talksport at Richard Hughes kom til å bli offentliggjort som Liverpools nye sportsdirektør på onsdag. Tidlig onsdag morgen følger Fabrizio Romano opp nyheten.

Han melder at alt nå er signert og klart. Det vi nå venter på er den offisielle bekreftelsen fra Liverpool FC.

Romano skriver videre at klubben er veldig fornøyd med valget sitt. Hughes var den Michael Edwards ønsket å få inn i rollen, og det har han nå fått. Edwards ble i forrige uke bekreftet som ny sjef for fotballsatsingen i Fenway Sports Group, og er den som skal få på plass den nye strukturen rundt manageren som skal overta etter Jürgen Klopp.

De journalistene som følger klubben tettest melder nå det samme. Paul Joyce i The Times og Chris Bascombe er ute med hver sin sak.

– Starter trolig i mai

For 15 dager siden bekreftet Bournemouth at Hughes kom til å gi seg i jobben etter sesongen. Han var den første sportsdirektøren «the Cherries» hadde hatt da han tok jobben i 2016, to år etter at han la opp som spiller.

De hadde da allerede erstatteren klar, og det er en annen tidligere kaptein, Simon Francis, som la opp i 2020. Han har vært Hughes sin assistent siden 2021.

Allerede da Hughes ga seg, hevdet The Athletic at han visste at han skulle videre fra slutten av fjoråret. Han hadde da blitt linket til Newcastle, Liverpool og flere italienske klubber. Planen har vært at Hughes skal fortsette i Bournemouth ut sesongen, og først være ferdig i mai, men nå spørs det om dette gjør at han kan begynne tidligere i sin nye jobb.

Ifølge Joyce i The Times er det forventet at Hughes vil starte i den nye jobben sin i mai måned. Bascombe i The Telegraph skriver at han offisielt vil starte i juni, men at det er uunngåelig at ikke Hughes og Edwards allerede diskuterer hastesakene i klubben allerede.

Erstatter Schmadtke

Michael Edwards var Liverpools sportsdirektør mellom 2016 og 2022, da Julian Ward rykket opp, da Edwards følte seg klar for større oppgaver.

Det kom som et stort sjokk da Ward sa opp jobben allerede i november samme år som han hadde tatt jobben. Ward satt ut sesongen.

Liverpool valgte da å gå en litt annen vei inn mot sommervinduet 2023, og hentet den da 59 år gamle Jörg Schmadtke. Det var en helt annen profil, og en sportsdirektør som hadde lang fartstid i Bundesliga som hadde gitt seg i Wolfsburg i januar 2023 for å pensjonere seg.

Schmadtke skulle hjelpe Liverpool på overgangsmarkedet. Han forlot Liverpool etter januarvinduet i år, og etter at nyheten sprakk om at Jürgen Klopp kom til å forlate klubben etter sesongen. Han kan snart være tilbake i fotballen, og linkes nå til en jobb i Hamburger SV ifølge lokalavisen Hamburger Morgenpost, melder Sport Witness. Under Schmadtke kjøpte Liverpool spillere som Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch. Alexis Mac Allister var allerede klar før han kom inn, og er en overgang Julian Ward krediteres for.

Nå er det Hughes som skal komme inn, og blir Liverpools fjerde sportsdirektør på to år.

Han slo Liverpool ut av FA-cupen – nå er han ønsket på Merseyside sammen med Michael Edwards

Han slo Liverpool ut av FA-cupen – nå er han ønsket på Merseyside sammen med Michael Edwards

Liverpools potensielt nye sportslige direktør har vært venn av Michael Edwards i over 20 år, og har en kobling til Xabi Alonso.

Innsikt 13.mar 12:01
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05