Bekreftet: Liverpool har ny sportsdirektør

Liverpool FC bekrefter ansettelsen av Richard Hughes.

Liverpool FC bekrefter at Richard Hughes er ansatt som klubbens nye sportsdirektør.

44-åringen fra Glasgow sa opp jobben sin i Bournemouth tidligere denne måneden, og vil offisielt starte i sin nye jobb i Liverpool FC 1. juni.

Det ble sagt «fra juni måned» om Michael Edwards-ansettelsen i Fenway Sports Group. Han skal ha vært på Old Trafford med andre Liverpool-ansatte i søndagens FA-cupkamp mot Manchester United. Det at Hughes nå ansettes, viser at han har tatt fatt på jobben før den datoen.

– Jeg er fullt klar over ansvaret

Hovedpersonen selv har snakket etter at ansettelsen ble bekreftet.

– Jeg er utrolig stolt over å bli tilbudt denne muligheten. Liverpool FC er en unik klubb, og jeg er takknemlig for å få en slik mulighet, sier Hughes i sitt første intervju med Liverpoolfc.com etter at ansettelsen er offisiell.

– Folk snakker med god grunn om den rike historien som denne organisasjonen kan vise til, men det er nåtiden og fremtiden som gjør meg spent. Jürgen Klopp leder et utmerket lag, og bruken av unge spillere med en vei opp til førstelaget er strålende.

– Jeg er fullt klar over forventningene og det ansvaret som kommer med å ta denne jobben. Min jobb vil være å jobbe med Michael (Edwards), og lede teamet for fotballoperasjonen som allerede er på plass. Det er det jobben handler om. Du ønsker å ta gode avgjørelser som øker sjansene til å ha et lag som vinner, og som gir supporterne glede. Det er det Liverpool har gjort veldig bra over lang tid, og alle kan se fordelene med det.

Edwards er glad for å få sin mann på plass

En annen som har snakket med Liverpoolfc.com, er det som nå er Fenway Sports Group sin fotballsjef Michael Edwards.

– Jeg er glad for at Richard har takket ja til å komme til oss, i denne viktige jobben. Jeg har kjent ham halve livet både profesjonelt og personlig, og han er absolutt en som forstår verdiene i Liverpool FC. Han er en jeg stoler fullt og helt på, sier Edwards.

– Han har veldig god dømmekraft, og god historie med å ta smarte avgjørelser som kommer til gode for organisasjonen som han jobber for. Både Richard og jeg vet hvor tungt ansvar som kommer med å jobbe i den stillingen, og i en klubb som dette. Det at han er så motivert og full av energi for utfordringen som venter er viktig, sier han.

– Det er åpenbart for alle at Jürgen vil etterlate seg arv å bygge videre på, og med Richard har vi den riktige personen for å ta viktige avgjørelser og ha lederskapet som kan ta oss inn i en lys fremtid. Når et vellykket kapitel nærmer seg slutten for Liverpool til sommeren, er målet til alle her at et nytt kan starte – og med Richard er jeg sikker på at vi har den riktige personen i riktig stilling for å nå det målet.

SOM SPILLER: Richard Hughes spilte over 300 kamper som profesjonell spiller, for klubber som Portsmouth og Bournemouth. Det var i Portsmouth han ble kjent med Michael Edwards. Her er Hughes i duell med Steven Gerrard.

SOM SPILLER: Richard Hughes spilte over 300 kamper som profesjonell spiller, for klubber som Portsmouth og Bournemouth. Det var i Portsmouth han ble kjent med Michael Edwards. Her er Hughes i duell med Steven Gerrard.

Kjent hverandre lenge

Edwards og Hughes er like gamle, og går langt tilbake. Edwards jobbet med analyse i firmaet Prozone, som Harry Redknapp brukte i Portsmouth tidlig på 2000-tallet. I 2003 kom Edwards til Portsmouth, og da var Hughes spiller og kaptein i klubben.

Hughes fortsatte sin spillerkarriere til 2014. Da la han opp, og ble en del av teamet rundt Eddie Howe i Bournemouth. Han fikk jobben som sportsdirektør i 2016.

Edwards og Hughes skal ha et nært forhold, og det er ingen tvil om at Hughes er Edwards sin mann for jobben.

44-åringen kommer med et godt rykte i bransjen etter sine tidligere aktiviteter på overgangsmarkedet. Ifølge Lewis Steele i Daily Mail omtales han som en «vandrende kontaktbok» av de som kjenner ham.

James Pearce i The Athletic skriver at han snakker flere språk. Som 13-åring dro til han Atalanta som juniorspiller, og var der i et år før han dro videre til Arsenal. Kjennskapen hans til Italia har gjort at Bournemouth har signert spillere fra Serie A. Han liker å bruke data når han skal kjøpe en spiller, og Dominic Solanke, Nathan Ake og Aaron Ramsdale nevnes som tre vellykede eksempler der spillere ble rekruttert etter dypdykk i tall.

Han slo Liverpool ut av FA-cupen – nå er han ønsket på Merseyside sammen med Michael Edwards

Han slo Liverpool ut av FA-cupen – nå er han ønsket på Merseyside sammen med Michael Edwards

Liverpools potensielt nye sportslige direktør har vært venn av Michael Edwards i over 20 år, og har en kobling til Xabi Alonso.

Innsikt 13.mar 12:01
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05