«Vi kan ikke lene oss tilbake og nyte det vi har oppnådd til nå»

Jürgen Klopp er klar for å «go again». Les hva han skriver i kampprogrammet til storoppgjøret mot Manchester City.

«Jeg måtte ha vært ganske virkelighetsfjern om jeg ikke hadde klart å se hva en kamp som dette betyr for omverdenen. Det er, for å si det åpenbare, en storkamp», skriver Jürgen Klopp før kampen mot Manchester City på Anfield. 

«Samtidig er det for oss bare den neste kampen. Så vi må gå inn i oppgjøret på samme måte som vi har gjort i det siste. Så langt har det vist seg å være en brukbar oppskrift».

«Da må vi begynne med å vise respekt for motstanderen, noe som ikke er vanskelig når motstanderen er City - et lag som har hatt utrolig suksess under Pep Guardiola, en manager som jeg ikke kunne hatt mer respekt for, og som jeg mener er en legende allerede selv om han har mange år igjen av karrieren».

«Jeg har ofte snakket om min beundring for Pep. Jeg forstår at det ikke alltid er så lett å se for folk som ser på det som en rivalisering, men jeg kan bare snakke for meg selv. I Peps tilfelle er det ikke noe problem å se bort fra at vi står på hver vår halvdel, og anerkjenne hvor mye han har brakt til City, men fotballen i seg selv». 

Tar med seg det positive

«Heldigvis har vi så langt denne sesongen klart å vise respekt for motstanderen samtidig som vi har vært konkurransedyktige. Det sier seg selg at Pep kommer hit for å vinne i dag, og jeg har like lyst til å vinne. Men når sluttsignalet går ønsker jeg at vi skal ta hverandre i hendene uansett hva resultatet blir».

«Så jeg ønsker Pep, hans støtteapparat og spillere velkommen til Anfield vel vitende om at de kommer her for å påføre oss en smell. Sånn skal det være. Men så lenge vi er er klare for utfordringen, og vi skal gjøre alt vi kan for å være det etter turen til Praha, skal vi være en så vanskelig motstander som mulig for City». 

«De siste ukene har ikke vært enkle av flere grunner, men de har også vært veldig positive. Vi kan ta med oss mye selvtillit fra resultatene og måten de har kommet på. Jeg måtte skrive dette før vår kamp i Praha. Før den kampen hadde vi en vanskelig periode med fire kamper på elleve dager, men vi fant en måte å vinne på til tross for alle problemene.

«Måten guttene kjempet seg gjennom den perioden på er helt spesielt. Jeg har vært i dette landet i nesten ni år, men er fortsatt ikke god nok ikke engelsk til å beskrive hvor imponerende det har vært. Det jeg kan si er at det har vært en fantastisk innsats. Jeg trodde ikke det var mulig å skulle vinne de fire kampene med tanke på situasjonen i troppen».

Trenger fansen

«Men nå må vi «go again». Det må vi alltid. Vi kan ikke lene oss tilbake og nyte det vi har oppnådd til nå. Vi må være klare for neste test og kaste oss inn i den, for hvis ikke er vi ikke klare. Den gode nyheten er at vi har mange muligheter foran oss, og det begynner i dag».

«Jeg har mange ganger denne sesongen snakket om forskjellen våre supportere utgjør. Dere trenger kanskje ikke at jeg sier det i dag, fordi jeg vet at fansen vet hvilken betydning de selv kan ha. De gjorde det mot Nottingham Forest forrige helg, mot Luton i forrige hjemmekamp og i Carabao Cup-finalen på Wembley da de hjalp oss over målstreken». 

«Sannsynligvis blir det øyeblikk igjen i dag der vi trenger den støtten igjen. Anfield på sitt mest bråkete og lidenskapelige er noe av det beste jeg har opplevd i fotballen. Det hadde ikke vært så verst om vi kunne fått det igjen i dag», skriver Klopp.

Liverpool - Manchester City har avspark klokken 16.45 og vises på V Sport PL og Viaplay.

«Klopp's Kids» med flott hyllest av den avtroppende manageren

«Klopp's Kids» med flott hyllest av den avtroppende manageren

Fem av de som har fått vise seg frem denne sesongen forteller hva Jürgen Klopp har betydd for dem.

115 anklager, fortsatt ingen konklusjon – slik skiller Manchester City-saken seg fra Evertons

115 anklager, fortsatt ingen konklusjon – slik skiller Manchester City-saken seg fra Evertons

Pep Guardiola lover å bli med klubben ned til League One, dersom de blir straffet hardt for de 115 anklagene.

Innsikt 10.mar 09:01