Tittelkampen:Arsenal og Manchester City røk ut i kvartfinalen

Er dette gode eller dårlige nyheter for Liverpool i tittelkampen?

Liverpool er ikke i aksjon før torsdag kveld, men mange har nok hatt et halvt øye på hva som har skjedd i Champions League. Da var nemlig både Arsenal og Manchester City i aksjon, de rødes store rivaler i kampen om Premier League-tittelen.

Med seier til de to engelske lagene, ville de møtt hverandre i semifinalene i mai, men det skjer altså ikke. Etter 2-2 på Emirates forrige uke, var det Joshua Kimmich og Bayern München som tok seg videre til semifinalen.

Der møter tyskerne Real Madrid, som sendte Pep Guardiolas Manchester City ut av Champions League etter straffespark-drama på Etihad Stadium. Luka Modric bommet på bortelagets første straffe, men da både Bernardo Silva og Mateo Kovacic brant sine forsøk også, var det ingen tvil om hvem som skulle videre. Det blir altså ingen ny «Treble» for City.

Tittelkampen

Med Arsenals tap i Tyskland i kveld, har Mikel Artetas menn bare Premier League igjen å spille om den siste måneden av sesongen.

Om det er gode eller dårlige nyheter for Liverpool er vanskelig å si akkurat nå, samtidig som det er greit å ha i bakhodet at The Gunners har det vanskeligste kampprogrammet (på papiret) i de siste seks kampene. En hjemmekamp mot Chelsea og bortekamper mot erkerival Tottenham og Manchester United kan bli alt annet enn enkelt.

Det er også vanskelig å si om exiten i Champions League vil påvirke Manchester City positivt eller negativt. Et hardt slag i trynet, men kampprogrammet ble også betraktelig enklere for de lyseblå. Nå har de bare syv eller åtte kamper igjen å spille ut sesongen. Må vi få litt hjelp av Ange Postecoglou og Tottenham om en liten måned? Det virker ganske sannsynlig akkurat nå.

Kampen om en femte Champions League-plass ser også ut til å være over for England (ikke bekreftet), noe som vil gi ytterliggere press på Tottenham og Aston Villa. Liverpool reiser til Villa Park i nest-siste serierunde.

Bekreftet kampprogram

Liverpool

18.04, Atalanta (B), Europa League

21.04, Fulham (B), Premier League

24.04, Everton (B), Premier League

27.04, West Ham (B), Premier League

02.05, Semifinale 1, hvis det blir avansement i Europa League

05.05, Tottenham (H), Premier League

09.05, Semifinale 2, hvis det blir avansement i Europa League

13.05, Aston Villa (B), Premier League

19.05, Wolverhampton (H), Premier League

Manchester City

20.04, Chelsea (N), FA-cupen

25.04, Brighton (B), Premier League

28.04, Nottingham Forest (B), Premier League

04.05, Wolverhampton (H), Premier League

11.05, Fulham (B), Premier League

14.05, Tottenham (B), Premier League

19.05, West Ham (H), Premier League

Arsenal

20.04, Wolverhampton (B), Premier League

23.04, Chelsea (H), Premier League

28.04, Tottenham (B), Premier League

04.05, Bournemouth (H), Premier League

12.05, Manchester United (B), Premier League

19.05, Everton (H), Premier League

Snakker ut om den brutale veien tilbake fra skade

Snakker ut om den brutale veien tilbake fra skade

Liverpool-keeperen har hatt to til tre økter de siste ukene, samtidig som det har vært lite fotball på TV hjemme i egen stue.

Nyheter 17.apr 21:31
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05