– Salah har gått helt opp i limingen

Liverpool-ikonet mener Michael Edwards og co har et par store avgjørelser å ta før neste sesong.

Null mål, null poeng og 1,91 i xG (forventede mål) ble fasiten mot Everton onsdag kveld. Den kampen har vi dessverre sett for ofte den siste måneden, og resultatet av det vanvittige sjansesløseriet er at Liverpool nå er ute av Europa League, FA-cupen og Premier League.

Etter 0-2-tapet i Merseyside-derbyet dro Jamie Carragher opp problemene i angrepsrekken på Sky Sports.

– Mohamed Salah er Liverpool viktigste målscorer, men han har gått helt opp i limingen. Det har nok gjort at spillerne rundt ham har fått med oppmerksomhet og flere øyner rettet mot seg.

– Jeg vil ikke si at de har reddet andre spillere tidligere, men mangelen på mål fra ham har vist at Luis Diaz og Darwin Nunez ikke er like kliniske foran mål som sine forgjengere (Roberto Firmino og Sadio Mane), sa den tidligere Liverpool-spilleren.

Med en ny manager på vei inn dørene på Anfield, mener Carragher at det bør rettes et blikk på Liverpools angrep før sommervinduet i Premier League åpner i midten av juni.

– Jeg mener den diskusjonen må tas når en ny manager er på plass. Hovedspørsmålet er hva som ligger i fremtiden til Mohamed Salah. Det er kanskje den første gangen vi drar opp det spørsmålet her (i Sky-studioet), for i tillegg til prestasjonene, har han bare ett år igjen på kontrakten, fortsatte 46-åringen.

Kritisk til Nunez

I tillegg til Salah, har også Darwin Nunez gått inn i en skikkelig måltørke i den røde drakten. Tidligere har uruguyaneren gjort opp for spolerte sjanser med å skape rom og tilrettelegge for andre, men akkurat nå tilbyr 24-åringen svært lite i Liverpools angrep.

– Jeg tror jeg er kommet til et punkt hvor det ikke trengs å stille noen flere spørsmål. Du ønsker at han skal gjøre det bra fordi du liker ham godt, men etter to år, trenger du en spiss som scorer målene du trenger på Old Trafford, Goodison Park og i europeiske kamper som mot Atalanta.

– En ny spiller får ofte tid til å tilpasse seg, men etter to år bør vi se klare forbedringer. Det så ut som han var på vei mot det i starten av sesongen, men det har stoppet opp igjen.

Liverpool-spissen har bare scoret ett seriemål siden overtidskaoset mot Nottingham Forest i starten av mars. Det er nå blitt syv kamper siden.

– Han har ikke forbedret seg stort på to år, og vi har fått se hva han står for. Det vil ikke endre seg. Han vil alltid skape problemer (for motstanderne), men han vil også være ujevn i avslutningene sine.

– Jeg tror ikke det vil være nok til å vinne de største trofeene, så det må også her tas en stor og viktig beslutning til sommeren, var Carraghers klare dom.

Tapte sitt første Merseyside-derby: – Ingen hadde trodd vi ville kjempe om tittelen før sesongen startet

Tapte sitt første Merseyside-derby: – Ingen hadde trodd vi ville kjempe om tittelen før sesongen startet

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk prøvde å sette de rødes situasjon i perspektiv etter 0-2 på Goodison Park.

Nyheter 25.apr 09:00
– Vi tillot Everton å få akkurat den kampen de ønsket

– Vi tillot Everton å få akkurat den kampen de ønsket

En nedbrutt og svært skuffet Jürgen Klopp mente hans lag rett og slett ikke var gode nok på Goodison Park.

Nyheter 24.apr 23:59