Jürgen Klopp:– Jeg tror Trent kan bli enda bedre under en ny manager

Jürgen Klopp er den eneste manageren Trent Alexander-Arnold har hatt. Manageren ville rydde opp i uttalelser etter Fulham-kampen.

Trent Alexander-Arnold er skadefri og tilbake, og det viste han mot Fulham der han spilte en veldig god kamp og scoret kampens første mål med et strålende frispark.

Alexander-Arnold kom til Liverpools akademi som seksåring, og fylte 17 år dagen før Jürgen Klopp ble klubbens manager. Liverpool-debuten fikk han litt over et år senere, i en hjemmekamp mot Tottenham som de røde vant 2-1 høsten 2016.

– Han har vokst på alle måter siden jeg først møtte ham, og han er blitt en ekte mann. Han var en fantastisk spiller fra første dag, et fantastisk talent som har utviklet seg til å bli en enestående spiller i verdensklasse, sier Klopp på pressekonferansen før Merseyside-derbyet.

I seniorfotball er Klopp den eneste manageren han har hatt, i tillegg til Gareth Southgate som ga ham debuten på landslaget for snart seks år siden. Klopp tror 25-åringen vil kunne bli enda bedre under en ny manager.

– For en manager er det ganske uvanlig at du får være med på en slik reise over så lang tid. Trent har aldri hatt en annen manager i profesjonell fotball, så det vil være fint for ham å få nye innflytelser i fremtiden, det er helt åpenbart. Jeg tenker at han kan være ganske så fornøyd med stegene han har tatt. Dersom du ser ham spille nå ser du hvilken god spiller han er, det er helt sykt, sier Klopp.

– Han er en av disse historiene som ikke så mange klubber får oppleve, og som folk snakker om i 20, 30 og 40 år. Det er veldig fint for en gutt fra West Derby, og kanskje det beste du kan oppleve her i verden.

Ville forklare hva som lå bak overskriftene

Etter Alexander-Arnolds fantastiske frispark mot Fulham snakket Klopp om frisparket hans og hvordan det var å ha ham tilbake.

Det kom i avisene og ble tolket som noe negativt om Conor Bradley, uten at det var meningen fra Klopps side. Dette var det Klopp ble sitert på å ha sagt.

– Conor Bradley har spilt en del fotballkamper der vi har tenkt «oi, wow, hva var det?», men sannheten er at ingen er som Trent, og slik er det bare, skal Klopp ha sagt.

Nå vil han forklare hva han mente.

– Jeg håper at det ikke ble misforstått etter forrige kamp da jeg snakket om Conor Bradley som hadde spilt noen kamper, men Trent er Trent. Jeg må si at Conor er Conor. I en periode var han vår beste spiller, en åpenbaring og utrolig god. Jeg så overskriftene, og tenkte at jeg kanskje hadde sagt noe slikt, men at det ikke var det jeg tenkte jeg skulle si. Det har jeg allerede sagt til Conor.

– Bradley er også eksepsjonell, og det er veldig hyggelig å ha disse spillerne her.

Everton - Liverpool spilles kl. 21.00 i kveld, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Dersom Arne Slot tar på seg den «umulige» oppgaven med å overta etter Jürgen Klopp, har han noen av de samme egenskapene.

Innsikt 24.apr 12:26
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Nå har vi kun to kamper igjen. Bestill boka nå og bli med i feiringen av en legendarisk manager

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05