Liverpool trosset statistikken mot Fulham

Liverpool tok tre viktige poeng mot Fulham etter å ha ristet av seg xG-spøkelset.

Liverpool har vist frem et sjansesløseri ut av en annen verden de siste ukene. Før Fulham-kampen hadde de røde 147 skudd men bare ni mål siden starten av mars, og måtte se førsteplassen på tabellen glippe for Manchester City og Arsenal.

Heldigvis viste de bedre takter langs Themsens bredder – til tross for å registrere laveste forventede mål på flere måneder.

Lavest siden Arsenal-kampen

Jürgen Klopp gjorde store endringer før avspark på Craven Cottage, og Mohamed Salah og Darwin Nunez måtte blant annet starte på benken. Front-trioen av Diogo Jota, Luis Diaz og Cody Gakpo og Liverpool-laget for øvrig spilte en ganske kontrollert og stødig kamp, uten mye kaos foran motstanderens eller eget mål – med unntak av en ti minutters periode før pause.

Og her skiller Fulham-kampen seg fra kampene mot Manchester United og Crystal Palace. Liverpool registrerte bare 1.00 forventete mål (xG), ifølge Opta. Det er deres laveste xG siden tapet mot Arsenal 4. februar.

Kampen mot United i tidlig april endte 2-2, men her registrerte Liverpool en xG på hele 3.67 og United bare 0.70. Liverpool hadde 28 skudd, syv av dem på mål, og klarte altså bare å sette to baller i nettet i oppgjøret mot erkerivalen, samtidig som det lakk inn mer enn forventet andre veien. Mot Crystal Palace på Anfield hadde de røde en xG på 2.81, men klarte altså ikke å sette ballen i mål og tapte 1-0 for Oliver Glasners menn. Hadde Liverpool altså fulgt xG-mønsteret hadde de tatt alle poengene mot både United og Palace og vært i en langt gunstigere posisjon på tabellen, men xG er en statistikk som kan si mye om en kamp men likevel må tas med en klype salt.

På Craven Cottage registrerte Liverpool 14 skudd, halvparten av dem på mål, og tre av dem fant veien forbi Bernd Leno mellom Fulham-stolpene.

Fulham var ikke langt bak, med 0.80 forventede mål, 12 skudd og fem skudd på mål. De klarte bare å finne nettmaskene én gang, og i andre omgang virket Liverpool å ha full kontroll på de tre poengene.

Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota valgte altså å kaste xG ut av vinduet, og deres tre mål sørget for at det fortsatt er liv igjen i Liverpools tittelhåp.

De utlånte:Nå henger Hulls playoff-drømmer i en tynn tråd, til tross for Carvalhos storspill

Portugiseren gjør alt kan kan for å ende blant de seks beste i Championship, men det spørs om det holder.

Nyheter 23.apr 10:44