Var nær å bli Liverpool-spiller for småpenger

Liverpool og Santos hadde kommet til enighet om en overgang, forteller Real Madrid-angripen Rodrygo.

Tirsdag kveld møtes Real Madrid og Manchester City i Champions League, i en kamp som skal spilles på Santiago Bernabeu.

I den forbindelse har angriperen Rodrygo gitt et intervju med The Guardian, der han bekrefter at ting kunne vært annerledes og at han kunne blitt Liverpool-spiller.

– Vi gjorde det ikke, fordi jeg ville ikke dra. Jeg ville bli i Santos selv om tilbudet var veldig bra. Veien videre de lovet meg hadde også vært veldig bra for karrieren min, og jeg skulle fullføre studiene mine i England for å være klar for europeisk fotball, sier han.

– Jeg hadde alltid drømt om å spille i Europa. Alt var veldig bra, men ønsket mitt var større. Jeg ønsket å bli i Santos og skape litt historie i den klubben. Det skjedde. Jeg fikk oppfylt drømmen min om å spille for Santos, men det er også sant at jeg nesten dro til Liverpool.

Avtalen skal ha vært klar for så lite som tre millioner euro, for Rodrygo som nå er 23 år gammel. Real Madrid betalte 45 millioner euro for å kjøpe ham. Han ble værende i Santos i et år og til, og har vært Real Madrid-spiller siden 2019.


Han har 52 mål og 40 målgivende på 207 kamper for den spanske hovedstadsklubben. Han har spilt 22 kamper for Real Madrid.

Blokkert av tidligere City-spiller

Den samme The Guardian-journalisten, Thiago Rabelo, har tidligere skrevet om saken. For to år siden skrev han at det var den tidligere City-spileren Elano som fikk stoppet overgangen i 2017.

Elano var assistenttrener i Santos, der Rodrygo var 16 år gammel og ventet på å gjøre debuten sin. Det skal ha vært han som overtalte presidenten Moidesto Roma Junior til å trekke seg fra avtalen fra Liverpool.

– Du kan ikke selge ham. Dersom du selger ham så slutter jeg. Hva er tre millioner euro nå? Ingenting!» skal Elano ha sagt.

– Han ønsket å selge Rodrygo, men jeg insisterte, han så poenget og avsluttet forhandlingene. Alle vant utenom meg, for jeg ble sparket noen måneder senere av den nye presidenten Jose Carlos Peres, forteller Elano videre.

Santos endte i alle fall om som vinnere, for de fikk 15 ganger så mye som Liverpool var villig til å betale to år før.

Illustrasjonen på de tapte sjansers sesong

Illustrasjonen på de tapte sjansers sesong

Liverpool reddet så vidt gulldrømmen, men har servert tittelen på gullfat til konkurrentene på grunn av egen udyktighet.

Kommentar 08.apr 13:34
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Siste frist I DAG for å få navnet ditt i Klopp-boka

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05