FSG nevnes blant de interesserte i brasilianske Vasco

Er dette den neste klubben i fotball-porteføljen til Fenway Sports Group?

Sammen med Michael Edwards’ retur til Liverpool ble det bekreftet at Fenway Sports Group (FSG) ser etter en ny klubb å kjøpe seg inn i.

Før helga skrev Chris Bascombe i The Telegraph at dette var nært forestående. Han tok i tillegg med at det trolig var snakk om en klubb i Europa.

Franske Toulouse, som Liverpool møtte i gruppespillet av UEFA Europa League, ble av mange sett på som en potensielt objekt. Mye fordi RedBird Capital, som eier Toulouse, også eier en mindre aksjepost i FSG.

Kanskje ser de nærmere USA og en mulighet som har dukket opp i Romarios gamle klubb?

Ser FSG til Brasil?

Onsdag trekker den brasilianske journalisten Bruno Murito FSG frem som en interessent for hovedstadsklubben Vasco da Gama. 

Den brasilianske klubben er for tiden i rettssystemet på grunn av en sak mot eierne 777 Partners.

Det amerikanske investeringsselskapet er involvert i flere idretter. Innen fotball har de kjøpt seg inn i Genoa (Italia), Standard Liege (Belgia), Red Star (Frankrike), Sevilla (Spania), Melbourne Victory (Australia) og Hertha BSC (Tyskland).

I England er de nylig mest kjent for at de i september ble enige med Farhad Moshiri om å kjøpe 94 prosent av Everton, men prosessen lar vente på seg.

777 Partners har blitt beskyldt for å være et korthus og et svindelaktig opplegg. Et flyselskap de eier i Australia ble nylig satt under administrasjon. I Standard Liege skal ikke spillerne ha fått lønn for april.

Dette er bakteppet for at Vasco har tatt rettslige skritt mot amerikanerne. Målet er å beskytte Vasco og beslaglegge 777s aksjer. Det fryktes at den tradisjonsrike klubben kan bli brukt av investeringsselskapet for å forhindre konkurs.

Tidligere har 777 avslått fra å selge sin eierpost, men det kan ha endret seg, og det er her FSG nevnes i bildet.

Premier League-klubbene skal stemme om å skrote VAR fra neste sesong

Premier League-klubbene skal stemme om å skrote VAR fra neste sesong

Wolves mener at prisen som betales for en liten økning i nøyaktighet er i strid med spillets ånd.

FSGs neste oppkjøp kan være rett rundt hjørnet

FSGs neste oppkjøp kan være rett rundt hjørnet

Fenway Sports Group vil sikre seg en ny fotballklubb.