Går langt i å bekrefte at han forlater klubben ved sesongslutt

Adrians tid på Anfield ser ut til å gå mot slutten.

Liverpools tredjekeeper Adrian har snart fullført sin femte (!) sesong på Anfield, men det begynner å bli en god stund siden vi fikk se spanjolen ute på matten.

Hans siste kamp for klubben kom i Community Shield-finalen for snart to år siden. Da vant de røde 3-1 etter scoringer av Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah og Darwin Nunez.

37-åringens rolle har riktignok ikke vært å spille fotballkamper, men heller å være en en viktig del av troppen utenfor banen, da spesielt i keeperteamet med Alisson og Caoimhin Kelleher.

Med en utgående kontrakt til sommeren, og Jürgen Klopp og flere andre i støtteapparat på vei ut dørene på Anfield, går keeperen langt i å bekrefte at han også nærmer seg slutten på Liverpool-eventyret.

– Jeg vil gjerne returnere til LaLiga etter 11 sesonger i Premier League. Det vil være i så fall være slutten på en syklus. Jeg er fortsatt klar for å bidra, og jeg føler meg bra selv til tross for alderen.

– Målvakter kan holde på lenge om de tar vare på seg selv og unngår alvorlige skader. Jeg tror jeg har lang tid igjen, og det er sant at jeg ønsker å returnere til LaLiga, men det må være et fint og interessant prosjekt, sa Adrian til Movistar Plus+, gjengitt av This is Anfield.

FEIRING: Adrians siste kamp kom mot Manchester City i Community Shield-finalen. Det endte med jubel og pokal.

FEIRING: Adrians siste kamp kom mot Manchester City i Community Shield-finalen. Det endte med jubel og pokal.

Cuphelt og syndebukk

Den spanske målvakten ankom Liverpool den 5. august 2019. Den samme dagen hadde Simon Mignolet forsvunnet til Club Brugge, mens Loris Karius fortsatt var på utlån til Besiktas.

Planen var da å gi 21 år gamle Caoimhin Kelleher konkurranse om plassen som andrekeeper bak Alisson, og i starten var det spanjolen som fikk mest tillit.

I 2019/20-sesongen ble det faktisk 18 kamper, og høydepunktet kom allerede i hans første i Liverpool-trøyen. Da ble han den store helten i Supercup-finalen mot Chelsea, en kamp som til slutt gikk til straffesparkkonkurranse.

Litt senere i sesongen ble han riktignok en slags syndebukk da Atletico Madrid sendte Liverpool på hodet ut av Champions League etter en grov blemme fra 37-åringen. 

I 2020/21-sesongen måtte han dele på spilletiden sammen med Caoimhin Kelleher, før iren til slutt tok over som andrekeeper på fulltid. En sjelden mulighet dukket opp i Community Shield-finalen da både Alisson og Kelleher var skadet.

Meningene om Adrian er nok delte blant Liverpools supportere, men både Jürgen Klopp og flere av spanjolens lagkamerat har ved flere anledninger snakket om hans viktige rolle i troppen. Han vil nok bli savnet av mange når han forlater Anfield for siste gang som spiller på søndag.

«De største følelsene spares til søndag, men Klopp må ha følt en stolthet da mål nummer tre gikk inn»

Dette skriver avisene:«De største følelsene spares til søndag, men Klopp må ha følt en stolthet da mål nummer tre gikk inn»

Aston Villa klarte nesten å levere en Hollywood-avslutning foran Tom Hanks, mens Liverpools supportere ga Klopp et emosjonelt farvel i hans siste bortekamp. Dette skriver avisene.

Innsikt 14.mai 12:38
Paul Joyce: Lijnders ønsket i Red Bull-systemet

Paul Joyce: Lijnders ønsket i Red Bull-systemet

Flere klubber har vist interesse for Liverpools assistenttrener de siste månedene.