Paul Joyce: Lijnders ønsket i Red Bull-systemet

Flere klubber har vist interesse for Liverpools assistenttrener de siste månedene.

Jürgen Klopps trofaste assistent Pep Lijnders kunngjorde få dager etter sin egen sjef at han også ville forlate Liverpool Football Club etter sesongen.

Siden har nederlenderen blitt linket til både Tyrkia og hjemlandet Nederland. Nå er det en annen toppklubb som ønsker 41-åringen, ifølge troverdige Paul Joyce i The Times.

Denne gangen er det snakk om Red Bull Salzburg, som er en av Europas mest kjente talentfabrikker. Sadio Mané, Naby Keita, Takumi Minamino og Dominik Szoboszlai er fire av flere talenter som har kommet fra den kanten de siste årene.

Ifølge Joyce har Lijnders også vært på ønskelisten til Ajax og Besiktas, men at det i skrivende stund er Salzburg som er favoritten til å få tak i ham. De regjerende mesterne i østerrisk Bundesliga sparket manageren sin forrige måned.

Onur Cinel, manageren til Salzburgs farmerklubb Liefering, har hatt ansvaret siden da. Han forventes likevel å flyttes ned igjen når sesongen er omme. Liverpool-trener Vitor Matos blir sannsynligvis med Lijnders videre, så får vi se hvor duoen ender til slutt.

Krisestemning

Klubben Lijnders nå linkes til har vunnet den østerriske toppdivisjonen de siste elleve årene, fra 2013/14 til 2023/24. Den rekken ser ut til å brytes denne sesongen, og på veien dit har det vært kaos og flere managerbytter.

Problemene startet i slutten av juli da managertalentet Matthias Jaissle plutselig var på vei til Al-Ahli og Saudi Arabia. Kontroversene og misnøyen var stor på dette tidspunktet, for dagen etter startet Salzburgs sesong i Østerrike.

Jaissle forsvant likevel, og inn kom Gerhard Struber, med fortid i Liefering, Wolfsberger, Barnsley og New York Red Bulls. Den jobben beholdt han i syv måneder før også han forsvant ut dørene etter et tap mot Liverpool-utlånte Viteszlav Jaros og Sturm Graz den 14. mars.

Siden har nevnte Cinel hatt kontroll på klubben, uten at det har gitt den ønskede effekten. Før den siste serierunden, som spilles nå til helgen, er Salzburg to poeng bak Sturm Graz på toppen av tabellen. Med seier til sistnevnte hjemme mot Klagenfurt vil Salzburgs elleve år lange rekke med serietitler møte sin ende.

I tillegg vant også Sturm Graz den østerriske cupen denne sesongen. Også da var det Sturm Graz som sende dem ut.

Ser ut til å rekke Klopps siste kamp

Ser ut til å rekke Klopps siste kamp

Jürgen Klopp fikk spørsmål om skottens fravær etter kampen på Villa Park mandag kveld.

– Jeg tenkte ikke et sekund på at dette var min siste bortekamp

– Jeg tenkte ikke et sekund på at dette var min siste bortekamp

Jürgen Klopp var rørt etter hyllesten han fikk av de reisende supporterne, men det var først etter kampslutt på Villa Park.