Klopps assistenter er aktuelle for Ajax

Pep Lijnders kan bli Ajax-manager og ta med seg Vitor Matos i støtteapparatet.

Pep Lijnders, Vitor Matos og Peter Krawietz slår følge med Jürgen Klopp ut dørene på AXA Training Centre etter sesongen, men i motsetning til manageren har ikke assistentene sagt at de ønsker seg en pause. 

Nå kommer det nok en gang opplysninger om at Lijnders er aktuell som ny manager, og at han kan ta med seg Matos i støtteapparatet. Tidligere har det ikke vært de tryggeste kildene som har rapportert om dette, men nå melder Paul Joyce i The Times, Chris Bascombe i The Telegraph og flere andre om interessen fra den nederlandske storklubben. 

Der vil de i så fall bli gjenforent med Jordan Henderson, som ble hentet til Ajax fra Al-Ettifaq i januar. Ajax skal ha rådført seg med Lijnders før de valgte å signere den tidligere Liverpool-kapteinen. 

Lijnders har forsøkt seg som manager en gang tidligere, i NEC Nijmegen i 2018, men det endte med at han takket for seg etter bare noen få måneder. Siden den gang har han vært en svært viktig bidragsyter som Klopps nummer to, og alle trofeene som er plukket under tyskerens ledelse har kommet med Lijnders i klubben.

Oppholdet i NEC Nijmegen for seks år siden gikk ikke helt som Pep Lijnders drømte om.

Oppholdet i NEC Nijmegen for seks år siden gikk ikke helt som Pep Lijnders drømte om.

John van ’t Schip er ansatt på midlertidig basis i Ajax etter at Maurice Steijn fikk sparken i oktober. Klubben har hatt en tung sesong. De er slått ut av Europa og ligger på en skuffende femteplass i Eredivisie. 

Lijnders er for øvrig fortsatt et stykke oppe på listen over aktuelle Klopp-erstattere hos oddsfavorittene. Men nederlenderen er ikke aktuell - han kommer uansett til å forlate Liverpool i sommer. 

En av de beste offensive midtbanespillerne i Premier League

En av de beste offensive midtbanespillerne i Premier League

20-åringen har hatt en enorm utvikling, selv om han går litt under radaren hos de fleste.

Nyheter 27.mar 23:07
– Jeg har fått med meg kritikken

– Jeg har fått med meg kritikken

Cody Gakpo kjenner ikke på et ekstra press, selv om han har fått med seg hva som blir skrevet i sosiale medier.

Nyheter 27.mar 21:43