– Jeg følte på en konstant bølge av angst, og jeg opplevde nok et lite tap av identiteten min

Joe Gomez har opplevd flere langvarige skader i Liverpool-trøyen. Det har tæret på selvtilliten og selvfølelsen til 26-åringen.

Å komme til Liverpool Football Club som en 18-åring er alt annet enn enkelt for en ung gutt, selv om drømmen alltid har vært å representere et stor klubb og spiller Premier League-fotball. Det er en historie Joe Gomez sannsynligvis har hørt mange ganger før.

Den tidligere Charlton-spilleren ble hentet til de røde som tenåring, og bare tre måneder inn i sitt opphold på Merseyside mistet han 104 kamper for klubb og landslag som følge av en alvorlig kneskade. Siden har det også vært flere opp- og nedturer for den nå 26 år gamle forsvarsspilleren.

I et ferskt intervju med LFC snakker han ut om hvordan har har blitt flinkere til å takle slike situasjoner siden den første inntraff for snart ni år siden.

– En konstant bølge av angst

– Jeg var 18 år, rett etter min første skade. Jeg følte på en konstant bølge av angst, og jeg opplevde nok et lite tap av identiteten min. Jeg la mye av selvtilliten min i å være fotballspiller, og da det ble tatt fra meg, sank selvfølelsen litt, sier Gomez.

1997-modellen, som snart kan få en testimonial i Liverpool-drakten etter et tiår på Anfield, fikk nok en langvarig skade sesongen etter, før han spilte en viktig rolle for klubben på veien mot Premier League-gullet i 2020. Få måneder etter det igjen forsvant han ut med sin tredje alvorlige skade i karrieren, bare 23 år gammel.

Heldigvis hadde han allerede da lært av opplevelsene som tenåring.

– Å snakke med noen på slike tidspunkt var avgjørende for meg, og jeg tror med tid at man finner ut hva som utløser den angsten og prøver å finne metoder som fungerer. Det er veldig hjelpsomt fordi det vil alltid være perioder i livet hvor ting ikke går på skinner.

Joe Gomez, skadehistorikk

2015/16: kneskade (52 kamper ute)

2016/17: akillesskade (15 kamper ute)

2017/18: ankelskade (7 kamper ute)

2018/19: ankelskade (24 kamper ute)

2019/20: skadefri

2020/21: kneskade (39 kamper ute)

2021/22: skadefri

2022/23: muskelskade (4 kamper ute)

2023/24: sykdom (1 kamp ute)

Kilde: Transfermarkt

Den siste uken har vi Darwin Nunez slette bilder i Liverpool-drakt og blokkere flere kontoer på Twitter/X etter en periode med svak form og mye hets i sosiale medier. Selv om fotballspillere tjener enorme mengder med penger, er det tross alt mennesker på slutten av dagen.

Slik takler Gomez perioder med tilbakeslag og vanskelige perioder.

– Å være åpen og utrykke deg selv er det første skrittet mot et bedre sted. For meg har det vært en konstant reise. Nå setter jeg virkelig pris på selvutvikling og livets aspekter. Tålmodighet, å være til stede og å være glad i de rundt deg. På et helt grunnleggende nivå tror jeg alltid vi har mye å være takknemlig over.

Du kan se videoen med Gomez i vinduet under.

Stiller spørsmålstegn til Luis Diaz’ sluttprodukt

Stiller spørsmålstegn til Luis Diaz’ sluttprodukt

Liverpools dribleglade venstrekant tilbyr ekstremt mye, men det har vært mangelvare på målpoeng siden overgangen fra Porto.

Nyheter Tor. 09.05. 21:59
Derfor valgte Liverpool å gå for «ukjente» Arne Slot

Neil Jones:Derfor valgte Liverpool å gå for «ukjente» Arne Slot

Liverpool-journalist Neil Jones kommer med nye opplysninger om hvorfor Feyenoord-sjefen trakk det lengste strået.

Nyheter Tor. 09.05. 18:58