Liverpool FC Women får ny hjemmebane

Flytter fra Prenton Park til St. Helens Stadium - og håper samtidig på flere kamper på Anfield.

Liverpool FC Women skal spille sine hjemmekamper på St. Helens Stadium neste sesong. Tiden på Tranmere Rovers sin Prenton Park er med det forbi, melder klubben på sine nettsider. Klubben skriver at dette er et stort og viktig steg for kvinnelaget, som nå skal spille hjemmekampene på en bane som er av Premier League-standard, og som har bedre fasiliteter for spillerne. 

Kvinnelaget vil dele stadion med rugbylaget St. Helens R.F.C, som har både herre- og kvinnelag. Ettersom rugbysesongen varer fra februar til september vil Liverpool FC Women ha St. Helens Stadium alene i nesten halve sesongen. 

Klubben skriver for øvrig at de også ønsker å sette opp flere kamper på Anfield for kvinnelaget. De to siste sesongene har de spilt Merseyside-derbyet på Anfield. 23 000 tilskuere var på plass for å se høstens møte mellom byrivalene. På St. Helens Stadium, som ligger en drøy halvtimes kjøretur fra Liverpool sentrum, er kapasiteten 18 000. 

Tidligere denne sesongen flyttet kvinnelaget til herrenes gamle treningsanlegg Melwood og fikk med det noen av de beste treningsfasilitetene i Women's Super League. Nå har de også sikret seg en solid hjemmebane, og har en leiekontrakt som strekker seg i ti år. 

– Jeg er veldig glad for at klubben har gjort denne investeringen. De viktigste å tenke på under flyttingen er spillerne og supporterne. Spillerne får en flott ny bane og fasiliteter, mens opplevelsen på kampdag blir mye bedre for fansen, sier manager Matt Beard. 

Liverpool FC Women vant Women's Super League i 2013 og 2014 før nedturen kom og det ble nedrykk til Women's Championship i 2020. I 2022 rykket de opp igjen under ledelse av Matt Beard, og denne sesongen har de tatt store steg. Med to kamper igjen å spille kjemper de røde om fjerdeplass i årets sesong, og i midtuken slo de Chelsea 4-3 i en ellevill kamp på Prenton Park. Den siste kampen på den banen blir på søndag mot Manchester United, i det som blir en ren duell om fjerdeplassen.

Liverpool vil nå få den største arenaen i Women's Super League sett bort fra Leicester, som spiller sine hjemmekamper på King Power Stadium.

«Air Haug» satte i gang ellevill omgang da Liverpool tok en kjempeskalp

«Air Haug» satte i gang ellevill omgang da Liverpool tok en kjempeskalp

Liverpool slo gulljagende Chelsea etter en fantomomgang som ble stanget i gang av Sophie Román Haug.

Nyheter Ons. 01.05. 22:17
Van Dijk usikker til søndagens kamp

Van Dijk usikker til søndagens kamp

Kapteinen skal være med på deler av fredagens trening.

Nyheter Fre. 03.05. 11:25