«Air Haug» satte i gang ellevill omgang da Liverpool tok en kjempeskalp

Liverpool slo gulljagende Chelsea etter en fantomomgang som ble stanget i gang av Sophie Román Haug.

Liverpool FC Women - Chelsea Women 4-3 (0-1): Til pause hadde bortelaget tatt en oppskriftsmessig ledelse på Prenton Park. Agnes Beever-Jones sendte Chelsea i ledelsen etter ni minutter, og det gulljagende laget fra London håpet nok på en rolig seier for å holde tritt med Manchester City i tittelkampen.

Men andre omgang ble alt annet enn rolig. Fem minutter tok det før Sophie Román Haug stanget inn utlikningen. Den norske spissen har nå fått tilnavnet «Air Haug» for sine egenskaper i luftrommet. 24-åringen har gitt de røde et løft i sin debutsesong i Women's Super League.

Utlikningen ga inspirasjon. Kvarteret senere var det midtstopper Gemma Bonner sin tur, og igjen var det et hjørnespark fra Marie Höbinger som var oppskriften. Kampen var snudd, og Chelsea måtte jage en utlikning.

Den fikk de etter et trippelbytte. Beever-Jones var igjen på pletten og utliknet til 2-2 etter 80 minutter. Men de rakk knapp å juble før Leanne Kiernan ble spilt fri av Ceri Holland, og det var 3-2 fra Liverpool.

De siste minuttene ble et vanvittig drama. Like etter Kiernans ledermål var Chelsea frempå igjen, og det endte med et selvmål fra keeper Teegan Micah. Stillingen var 3-3, og Chelsea var desperate etter et vinnermål.

Men i stedet fikk Liverpool nok en corner, og det viste seg å være lik mål denne onsdagskvelden. Höbinger fant igjen hodet til Bonner, og to minutter på overtid var stillingen 4-3. Chelsea prøvde nok en gang å utlikne, men Micah var på pletten med en feberredning som sørget for en kjempeskalp for Matt Beard sitt lag.

Liverpool er nå sikret å havne blant de fem beste i årets sesong. To kamper gjenstår, og håpet om å gå forbi Manchester United på fjerdeplass lever i beste velgående. Chelsea er på sin side på etterskudd mot City i gullkampen.