Nå er Champions League-plassen hundre prosent i boks

Jürgen Klopp sender Liverpool til Europas gjeveste selskap for syvende gang på ni forsøk.

2015/16 og 2022/23 blir stående igjen som unntakene under Jürgen Klopps ledelse i Liverpool. Det var de to tilfellene han ikke klarte å ta de røde til Champions League den påfølgende sesongen. 

Torsdag kveld er billetten til det gjeveste selskap i Europa neste sesong sikret etter at Tottenham tapte mot Chelsea på Stamford Bridge. Liverpool kan nå se frem til å returnere til Champions League etter å ha spilt i Europa League denne sesongen. 

Samtidig kan vi se frem til en spennende kamp mot Tottenham på Anfield på søndag. Ange Postecoglous lag står med tre strake tap og er desperate etter en seier for å holde liv i sin Champions League-drøm. Slik det ser ut nå er det Aston Villa som kommer til å slå følge med Liverpool, Manchester City og Arsenal til den nye utgaven av Champions League til høsten.

Premier League så lenge ut til å få fem lag med i neste sesongs Champions League når turneringen utvides fra 32 til 36 deltakende lag, men kollapsen til de engelske lagene i Europa førte til at Serie A og Bundesliga forsynte seg med de ekstra plassene. For Liverpools del har det heldigvis lite å bety. 

Champions League spilles fra høsten av med 36 lag i én stor liga, der alle spiller åtte kamper. De åtte beste lagene går direkte til åttendedelsfinalen, mens lag nummer ni til 24 gjør opp om de åtte siste plassene. 

Høsten 2024 blir første gang Liverpool spiller Champions League-fotball uten Jürgen Klopp siden høsten 2014, da det ble exit i gruppespillet under Brendan Rodgers sin ledelse. 

Slik blir nye Champions League

Slik blir nye Champions League

I skyggen av superligadebatten har UEFA har vedtatt sitt nye Champions League-format.

Flaggene kommer tilbake på The Kop

Flaggene kommer tilbake på The Kop

På Jürgen Klopps to siste hjemmekamper blir det igjen flagging på The Kop.

Nyheter Tor. 02.05. 21:01