Toppscorer for andre år på rad

Jayden Danns har fått mye oppmerksomhet utover våren, men det er en annen 18-åring som scorer målene for U21.

Liverpools akademi har utvilsomt hatt en vanvittig vekst de siste årene, og for øyeblikket bobler det over av talent og lyst i de rødes yngre rekker. To av dem som har vist seg frem er spissduoen Lewis Koumas og Jayden Danns, som stod bak samtlige tre scoringer i FA-cupseieren mot Southampton i slutten av februar.

I etterkant har Danns fått klart mest oppmerksomhet, noe som har endt med at Koumas har endt litt i skyggen av sin jevngamle kamerat. Det har riktignok ikke stoppet 18-åringen fra å levere en kjempesesong på både U21- og landslagsnivå.

Sesongen til waliseren startet egentlig på U18-nivå, men etter bra spill i de to første kampene, ble han raskt flyttet opp et nivå. Der ble det til slutt ni mål på 14 kamper, noe som var nok til å bli kåret til Liverpools toppscorer. Spissen scoret også fire mål på to kamper i FA Youth Cup.

Det siste målet for sesongen kom i går kveld:

Å score mål er alt annet enn nytt for Koumas, som også ble toppscoreren på U18-nivå forrige sesong. Da ble det 12 mål på 13 kamper, samt to mål i UEFA Youth League.

Den vanvittige målformen, som nå har vart over to sesonger, ga 18-åringen plass på Wales sitt U21-landslag i slutten av mars. 

En trøblete utvikling

Det er riktignok ikke første gangen Liverpool har målfarlige spisser på vei opp fra U18- og U21-nivå. De siste årene har det vært flere, men det har enda ikke endt med avkastning på førstelaget.

Rhian Brewster er kanskje spissen som huskes best av dem. 2000-modellen var et stort talent, og var blant annet med i troppen da Champions League-gullet ble sikret, men siden da har det ikke gått veien for ham. De røde fikk heldigvis cashet inn en vanvittig sum på 23,5 millioner pund.

Etter han kom spissduoen Bobby Duncan og Paul Glatzel til sin rett på U18-laget. Førstnevnte scoret 18 mål på 14 kamper i 2018/19-sesongen, før han smått sjokkerende valgte å forlate de røde den påfølgende sommeren. I en alder av 22 år er han nå klubbløs.

Glatzel scoret i samme sesong 11 mål på 8 kamper, før han ble utlånt til Tranmere i 2020/21- og 2021/22-sesongene. Etter massive skadeplager ble han hentet av Swindon i januarvinduet i år. Der har han gjort sakene sine godt, med syv mål på 19 kamper. Han ble likevel aldri det mange hadde håpet på...

De to ferskeste eksemplene er Layton Stewart og Oakley Cannonier. Stewart leverte mål på bestilling på både U18- og U21-nivå i flere år før han ble solgt til Preston før denne sesongen. Cannonier er fortsatt i klubben, men også han har slitt med skadeproblemer. 20-åringens tid i Liverpool begynner å renne ut...

Vi får krysse fingrene for at Lewis Koumas og Jayden Danns endelig kan sette en stopper for en ellers svak rekke med offensive spillere på akademiet de siste årene. Vi får nok se mye mer av duoen i sommerens pre-season.

Klopp har bare tapt én kamp mot Emery – men det var av det sureste slaget

Klopp har bare tapt én kamp mot Emery – men det var av det sureste slaget

Unai Emery utgjør tidvis mirakler, og det er har Jürgen Klopp fått kjenne på kroppen.

Innsikt 13.mai 13:49
En samtale med Klopp snudde formen til 25-åringen

En samtale med Klopp snudde formen til 25-åringen

Cody Gakpo og Jürgen Klopp tok en alvorsprat om nederlenderens varierende prestasjoner denne sesongen.