– Van Dijk er den beste stopperen klubben noen gang har hatt

Joe Gomez er imponert over måten Virgil van Dijk har tatt på seg ansvaret som kaptein for Liverpool i løpet av sin første sesong med kapteinsbindet.

Virgil Van Dijk ble utnevnt til kaptein etter at Jordan Hendersons forlot klubben i fjor sommer, og trådte med det inn i en rolle han også har hatt på landslaget siden 2018 for Nederland.

Midtstopperen har vært en sentral del av de rødes ledergruppe siden han kom til Anfield for £75 millioner i januar 2018.

I et intervju med the Anfieild Wrap snakket forsvarskollega Joe Gomez blant annet om hvordan det har vært å se lagkameraten steppe opp som kaptein for Liverpool denne sesongen.

– Jeg er utrolig stolt av ham. Jeg kan ikke sette ord på det. Jeg vet hva det betyr for ham, og jeg får virkelig se det fra innsiden og hvordan det noen ganger kan være tøft.

– Det er en rolle som det følger med et enormt press, det å følge i Hendo’s fotspor etter det skuffende året vi hadde, men Virg har bare steppet opp og tatt på seg ansvaret som følger med.

– Det er de små tingene som folk kanskje ikke ser så godt som når han tar ansvar på treningsfeltet og tar avgjørelser for gruppen eller håndhever situasjoner.

LEDER: Virgil van Dijk er ifølge Gomez en god leder både på og av banen.

LEDER: Virgil van Dijk er ifølge Gomez en god leder både på og av banen.

Han er verdens beste

Van Dijk fikk også løftet sitt første trofé som kaptein i februar, hvor han ledet et skadeplaget liverpool-lag, fylt med unggutter, til seier i ligacupen. Opplevelsen ble nok ikke noe dårligere av at det var han selv som satte det avgjørende målet helt på slutten av ekstraomgangene.

– Virg har gjort det på sin egen måte, og det har gjort ham enda mer verdsatt blant oss som lag. Hans evne taler for seg selv, han er den beste i det han gjør, han er den beste i verden og sannsynligvis den beste klubben noensinne har hatt i den posisjonen, mener Gomez.

– Han har håndtert rollen som leder både på og utenfor banen, spesielt i øyeblikk hvor vi har hatt tøffe nederlag så stepper han opp og snakker og representerer oss alle.

– Det har vært en glede å se på, han har tatt det og gjort rollen til sin, og jeg er sikker på at han er utrolig stolt over å være kaptein både for landet sitt og for klubben. Måten han gjør det på taler for seg selv.

– Dominik er fri til å gjøre som han vil

– Dominik er fri til å gjøre som han vil

Ungarns landslagssjef Marco Rossi skryter av Dominik Szoboszlai foran sommeren EM-sluttspill, og forklarer litt av grunnen til at Liverpool-spilleren er så viktig for Ungarn sitt landslag.

Nyheter 28.mai 12:24
Bursdagsbarnet legger bak seg en sesong med rekordmange kamper

Bursdagsbarnet legger bak seg en sesong med rekordmange kamper

Tett på en fjerdedel av Joe Gomez sine kamper i Liverpool-karrieren så langt kom i Jürgen Klopps siste sesong.

Nyheter 23.mai 21:14