Aston Villa vurderer å gjøre som Manchester City, å saksøke Premier League
Birmingham-klubben mener dagens regelverk er skadelig for konkurransen og fotballen.
Tirsdag skrev vi om de økte utgiftene Premier League har med å føre juridiske kamper mot sine egne, med saker som inneholder Everton, Nottingham Forest, Leicester City og Manchester City.
Nå kan Aston Villa være neste klubb på lista.
Financial Times skriver at Villa-eier Nassef Sawiris søker rådgivning i forbindelse med PSR-regelverket. Egypteren mener at Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft fører til mindre konkurranse og er skadelig for fotballen.
Nyopprykkede Leicester City skal også vurdere å gå til sak mot Premier League.
Det kan se ut til at vi står ved et veiskille når det kommer til økonomisk styring og regulering.
Dette er bakgrunnen
Sportslig hadde Aston Villa en kjempesesong som endte med 4.-plass, og for første gang skal de ut i UEFA Champions League.
Da kan det virke merkelig at Birmingham-klubben er i forhandlinger med italienske Juventus om å kvitte seg med en av lagets nøkkelspillere, og det før utgangen av juni.
Kun John McGinn (3009), Emiliano Martinez (3015), Ezri Konsa (3073) og Ollie Watkins (3221) hadde flere ligaminutter enn brasilianske Douglas Luizs 3001.
Villa sliter nemlig også med PSR-grensene. Forrige uke ble deres forslag om å øke tillatte tap over en treårsperiode fra £105 millioner til £135 millioner avslått. Her er Manchester City og Aston Villa på samme lag.
Sawiris, som er den rikeste i Egypt, mener systemet er utformet for å hindre lag som Villa å slå seg opp i toppen.
– Noen av reglene har faktisk bidratt til å sementere status quo mer enn å skape mobilitet og flyt i sporten, blir han sitert på.
– Reglene gir ikke mening og er ikke bra for fotballen. Å lede et sportslag har blitt mer som å være en kasserer eller en bønneteller enn å se på hva laget ditt trenger. Det handler mer om å skape papirfortjeneste, ikke reell fortjeneste. Det blir et finansielt spill, ikke et sportslig spill.
Egypteren kritiserer straffene som tidligere er gitt for brudd på regelverket. Han omtaler dem som «ugjennomsiktig og tilsynelatende vilkårlig».