Flere klubber sliter økonomisk før sommeren – det gjelder ikke Liverpool

Premier Leagues lønnsomhets- og bærekraftsregler (PSR) skaper hodebry for flere klubber.

Premier Leagues PSR-regler, oversatt til Premier Leagues lønnsomhets- og bærekraftsregler, kan skape problemer for flere klubber i den engelske toppdivisjonen i sommer.

Chelsea er et av flere lag som er avhengig av å selge spillere for å opprettholde en «sunn» økonomi i Premier Leagues øyne. Det kom derfor ikke som en stor overraskelse da The Athletic-journalist David Ornstein i går kveld meldte om at London-klubben og Aston Villa har vært i samtaler om en potensiell overgang for Conor Gallagher.

24-åringen er homegrown fra eget akademi og figurerte som kaptein i flere kamper forrige sesong, noe som kanskje ville gjort at blåtrøyene hadde ønsket å beholde ham, men det kan de kanskje ikke. De må nemlig ha inn penger for å ikke bli straffet på sikt.

PSR-regelen i korte trekk

Slik beskrives regelen i korte trekk av Sporting News:

«PSR fastsetter hvor mye penger Premier League-klubber har lov til å tape over en bestemt periode. De bestemmer hvor mye lagene kan bruke på overganger, i den forstand at hver klubb må balansere inntekter og utgifter».

«Kort forklart tillater PSR at klubber kan tape 105 millioner pund over tre sesonger eller 35 millioner pund per sesong».

Ifølge tall fra New York Times (fra april) er Chelseas tall på hele -249 millioner pund. Derfor er blåtrøyene er avhengig av å selge for å få tak i nye spillere igjen før 2024/25-sesongen sparkes i gang.

Dette problemer trenger heldigvis ikke Michael Edwards, FSG og Liverpool å tenke for mye på etter flere sesonger med god og stabil økonomi.

BÆREKRAFTIG: Michael Edwards returnerer til et Liverpool-lag med sunn og god økonomi.

BÆREKRAFTIG: Michael Edwards returnerer til et Liverpool-lag med sunn og god økonomi.

Ingen fare for Liverpool

Ifølge ferske tall fra The Athletic har de røde nemlig muligheten til å bruke mye penger før sommerens overgangsvindu, selv om vi sannsynligvis vil se et lignende vindu som tidligere. Det er også flere elementer som skal inn i spill når det gjelder PSR, men aktiviteten på overgangsmarkedet spiller en viktig rolle.

I 2021/22- og 2022/23-sesongen ble det brukt rundt 50 millioner pund (netto) på overgangsmarkedet, før revolusjonen på midtbanen i fjor sommer ga høyere tall.

Da ble Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch og Wataru Endo hentet inn for 150 millioner pund. Etter salgene av Jordan Henderson og Fabinhio endte det med et nettotap på 94 millioner pund. Tall som ikke er i nærheten av de rødes konkurrenter.

Ifølge en fersk artikkel fra New York Times (The Athletic) har Liverpool derfor få bekymringer rundt PSR inn mot sommeren.

«I løpet av de siste tre sesongene har klubben registrert et samlet tap før skatt på 6,3 millioner pund, som er langt under terskelen på 105 millioner pund».

EM-drømmen er knust for Doak

EM-drømmen er knust for Doak

Ben Doak er skadet og blir ikke med til Tyskland.

Nyheter Tir. 04.06. 22:46
Dette kommer til å bli stygt uansett

Dette kommer til å bli stygt uansett

Ingen kommer til å stå igjen som vinnere - uansett hvordan striden mellom Premier League og Manchester City ender.

Kommentar Tir. 04.06. 19:17