Enstemmig for å erstatte PSR med «luksusskatt»

Samtlige Premier League-klubber har gått inn for nye økonomiske regler fra sommeren 2025.

Profitability and Sustainability-regelverket (PSR) til Premier League har fått konsekvenser for flere klubber denne sesongen. Nottingham Forest og Everton har fått poengtrekk for å ha gått med for stort underskudd, mens en rekke andre klubber har latt være å bruke penger på overganger i frykt for å lide samme skjebne. 

Samtidig som man kan argumentere for at regelverket dermed har fungert etter hensikten, har kommunikasjonen - eller mangelen på kommunikasjon - rundt PSR skapt mye frustrasjon hos Premier League-klubbene. Samtlige 20 klubber har derfor torsdag vedtatt å erstatte PSR med en «luksusskatt» lik den UEFA også har innført. 

Ifølge The Athletic vil endringen skje fra og med 2025/26-sesongen. 

Premier League har praktisert med like regler for alle klubbene, og har straffet de som har gått med mer enn 105 millioner pund i underskudd over en treårsperiode. Når de nå går over til UEFAs regelverk, vil individuelle regler gjelde for hver klubb. 

Fra 2025 vil det nemlig være slik at man maks kan bruke 70 prosent av klubbens omsetning på lønninger til spillere og ansatte, samt overganger. Det vil i bunn og grunn si at de som tjener mest penger også kan bruke mest penger. Det er ikke bekreftet om Premier League også vil gå for 70 prosent. 

Liverpool brukte 62 prosent av sin omsetning på lønninger i foregående regnskapsår. 

Skulle man bli dømt for brudd på de nye reglene er det mer sannsynlig at man blir straffet økonomisk enn sportslig, slik Everton og Forest har blitt. Men skulle det være grovt og over tid, kan også poengtrekk bli aktuelt, skriver The Athletic.

Premier League innfører den nye offsideteknologien

Premier League innfører den nye offsideteknologien

Neste sesong blir det semi-automatisert offsideteknologi også i Premier League.

Nyheter 11.apr 14:54
Stol på troverdige kilder - ikke de som har skapt irritasjon på Anfield med falske opplysninger

Stol på troverdige kilder - ikke de som har skapt irritasjon på Anfield med falske opplysninger

David Lynch skriver i sin spalte for liverpool.no at de feilaktige opplysningene om enighet med Ruben Amorim har skapt irritasjon på Anfield, og at det er lurt å vente på de troverdige kildene.

Kommentar 11.apr 16:37