Flertallet av Premier League-klubbene går inn for lønnstak

Klubbene vil stemme over en utgiftsbegrensning på dagens møte i London.

Mandag 29. april har et flertall av Premier League-klubbene gått inn for å innføre en en utgiftsbegrensning. Dersom sakens videre gang blir som ventet, blir det første gang det introduseres et tak på hva klubber for lov til å bruke på overganger, lønnsutgifter, og agenthonorarer.

Saken skal opp på det årlige møtet mellom klubbene i juni, men med et flertall i ryggen tyder alt på at de nye reglene blir innført fra og med 2025/26-sesongen. 

Vil sikre konkurransedyktigheten

Målet er å sikre at ligaen forblir konkurransedyktig i stedet for å bli fullstendig dominert av de rikeste klubbene. Det er allerede store forskjeller blant toppklubbene og de lavere på tabellen, og det nye Champions League-formatet som introduseres til høsten vil sørge for mer penger i kassa for lagene som er kvalifisert, og kan gi en stor fordel overfor de mindre lagene.

Etter dagens avstemning på et møte i London vil videre diskusjoner rundt detaljer vil i så fall gjennomføres før den årlige generalforsamlingen i juni.

For at forslaget skal få gjennomslag trenger det 14 stemmer for, ut av de 20 klubbene som stemmer. De to Manchester-klubbene skal ha vært blant de som stemte imot. Forrige sesong hadde Manchester City de største utgiftene på lønninger, med 423 millioner pund, og de brukte 51,5 millioner pund på agenthonorarer. 

Liverpool skal ha stemt for forslaget. I et intervju med Liverpool Echo fra 2023 sa John W. Henry at han ønsket strengere begrensninger velkommen.

– Det er stadig økende økonomiske utfordringer i Premier League. Det er en usedvanlig vellykket liga og den beste fotballigaen i verden, men vi har lenge tenkt at det burde innføres grenser for pengebruken slik at ligaen ikke følger i andre europeiske ligaers fotspor der et par klubber har lite konkurranse.

– Spenningen i ligaen handler om konkurranse og det er den viktigste komponenten i Premier League.

Chelsea hadde for øvrig de nest høyeste lønnsutgiftene i fjor, med 404 millioner pund, og Liverpool på tredjeplass med 373 millioner pund.

Full treningsuke for første gang siden uke sju

Full treningsuke for første gang siden uke sju

Det begynner å bli lenge siden Liverpool hadde så godt tid mellom to kamper.

Nyheter 29.apr 08:30
– Åpen for en overgang, og blir gjerne med Slot

Feyenoords visekaptein var på London Stadium– Åpen for en overgang, og blir gjerne med Slot

Ryktebørsen 29.apr 10:01