Lite sannsynlig at Anfield vil utvides ytterligere i fremtiden

Liverpools historiske stadion vil huse 61 000 tilskuere fra og med neste sesong.

I løpet av fjoråret ventet vi lenge på at Anfield Road Stand skulle bli ferdig etter gjentatte utsettelser. I hjemmekampen mot Manchester United den 17. desember ble deler av tribunen åpnet, og over 57 000 var på plass.

Da slo klubben også en tilskuerrekord som hadde stått siden 70-tallet, en rekord som skulle slås på nytt et par måneder senere.

Etter mye jobb og hardt arbeid var det 59 896 på plass i 2-0-seieren i midten av februar, men også da hadde ikke hele tribunen åpnet, over et halvt år etter den egentlig skulle stå klar.

Nå, i forkant av 2024/25-sesongen, skal Anfield Road Stand endelig være nære å bli 100% fullført, ifølge The Athletic-journalist James Pearce.

Han skriver blant annet at tribunen vil være fullført i løpet av sommeren. Da vil kapasiteten, som tidligere meldt, være på rundt 61 000 tilskuere. Det blir nok også antallet i overskuelig fremtid.

Vanskelig å utvide videre

I en spørsmål og svar-runde på The Athletics hjemmeside skriver Pearce at det vil bli svært vanskelig å utvide Anfield i fremtiden.

«Fra samtalene jeg har hatt (med folk i klubben), tror jeg ikke vi vil se flere utvidelser av stadionet med det første. Det er definitivt ingen planer om å utvide The Kop eller Sir Kenny Dalglish Stand».

Utvidelsen av Main Stand stod klar i 2016, før Anfield Road Stand var (delvis) klar i 2023. Mange håper også at The Kop og Sir Kenny Dalglish Stand også vil få den samme oppussingen og utvidelsen. Det ser svært lite sannsynlig ut.

«Det ser bare ikke realistisk ut med tanke på området rundt, veier og kostnadene, sett i forhold til hvor mange ekstra seter man faktisk får», skriver Pearce.

Anfields tribuneseksjoner

Main Stand (langside): 20 676

Sir Kenny Dalglish Stand (langside): 11 762

The Kop (kortside): 12 850

Anfield Road Stand (kortside): 16 074

Kilde: StadiumDB

Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Vi følger landskampene i sommer:Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Privatlandskamper, VM-kvalifisering, EM og Copa America står på menyen for Liverpool-spillerne i juni.

Innsikt Man. 10.06. 23:01
The Athletic: Liverpool har planer om å få på plass en «van Dijk»-signering i sommer

The Athletic: Liverpool har planer om å få på plass en «van Dijk»-signering i sommer

Avisen legger opp til at store summer kan bli brukt på Anfield i sommer.

Nyheter Fre. 07.06. 21:40