Diaz med lekker lobb da Colombia enkelt tok seg til semifinale

Overraskelseslaget Panama var aldri nære å sjokkere Luis Diaz og hans landsmenn.

Colombia - Panama 5-0 (3-0)

Natt til onsdag sikret Colombia seg avansement som gruppevinner etter uavgjort mot Brasil. I semifinalen ventet Panama, som overraskende tok seg videre foran USA i sin gruppe. Der skulle det imidlertid bli bråstopp for Luis Diaz og hans Colombia.

Det tok kun åtte minutter før colombianernes ledermål var et faktum. Jhon Cordoba var først fremme på et hjørnespark fra James Rodriguez, og stanget ballen kontant i nettet.

Syv minutter senere gikk Rodriguez fra regissør til hovedperson da han banket et straffespark sikkert i nettet bak Panamas målvakt. Siden det så Colombia seg aldri tilbake.

Diaz-mål

Like før hvilen var det Diaz tur til å tegne seg på scoringslisten. Liverpool-vingen var først på en lang pasning i bakrom, og lobbet ballen over Panamas målvakt på lekkert vis. Det slukket alt håpet for Panama, og gjorde at Colombia allerede kunne begynne å se frem mot en semifinale i Copa America.

I tillegg til målet var Diaz et konstant uromoment for Panamas forsvar, og viste frem driblerepertoaret sitt ved flere anledninger.

Se målet og høydepunktene fra kampen under.

Etter 65 minutter på stillingen 3-0 ble Diaz tatt av banen, sannsynligvis med en semifinale i tankene. Diaz landsmenn vant til slutt 5-0 etter scoringer av Richard og Miguel Angel Borja.

I semifinalen venter Uruguay, som beseiret Alisson Beckers Brasil på straffespark senere natt til søndag.

Gakpo var instrumental da Nederland snudde kampen og sikret semifinale-møte med England

Cody Gakpo leverte nok en fantastisk kamp og var involvert i begge Nederlands mål i 2-1 seieren mot Tyrkia. Nå venter en rød-duell i semifinalen av EM i Tyskland.

– Jeg var ikke nervøs, jeg bare bestemte meg for et sted å sette ballen

Trent Alexander-Arnold startet på benken, men ble byttet inn rett før straffekonken. Alt var lagt til rette for at scouseren skulle bli syndebukken når han skulle ta den avgjørende straffen, men Trent var iskald og sendte England til semifinale.